Kutyajogsi?
Boxer-Team, kedd 09 szeptember 2008 - 07:48:02

Tisztelt Kutya-Barát!

- A Svájcban 2008 szeptember 1 -tõl életbe lépõ új Állatvédelmi Törvény értelmében 2010-tõl csak azok tarthatnak kutyát akik résztvettek egy 15 órás "Gazdi isklola" oktatási programon és eredményes vizsgát tettek.
- Angliában már évek óta mûködik a családi kutyavizsga, amely egyrészt önkéntesen elvégezhetõ, másrészt indokolt esetben a hatóságok kötelezhetik rá a kutyatartót.
- Németországban hasonló kezdeményezés van folyamatban, jelenleg 3 különbözõ szervezet (VDH, www.vdh.de BHV www.bhv-net.de és BLTK www.bltk.de) egymástól eltérõ tematikával, de azonos céllal ajánlja "Kutya-jogosítvány" költségtérítéses képzés programját, - egyenlõre önkéntes alapon.
- A Magyarországon kialakult ember és kutya együttélés szintén egyre kevésbé harmonikus: a magyar jog nem ismeri a társállat fogalmát, a jelenlegi szabályozás viszont, amely minden kutyát potenciális veszélyforrásként kezel, - csak olaj a tûzre. Szakemberek (Mirtse Áron, dr. Topál József) már 2003 -ban ajánlatot tettek valamilyen hasonló formájú megoldásra.

KÉRDÉS: Mi a véleménye arról, hogy Magyarországon is kötelezõ legyen a "Gazdi isklola" és csak képzett emberek "Kutya-jogosítvány" birtokában tarthassanak, ellenõrzött, szocializált és képzett kutyákat ?

Várjuk véleményed, ötleteded, hozzászólását a fenti témában.

A témát a fórumon lehet megvitatni!
bog 1 bog 2 bog 3 bog 4 bog 5
Oldal létrehozási idő: 0.0946 másodperc, 0.0155 lekérdezési idő.