Ma nincs szülinapos :(

Következö szülinaposok
21/09 SERGEI&STUKOV (32)
23/09 RottekBrigitta (2)
24/09 Vera (56)

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

· Fórum
» Versek
bullet3 Boxer-Team
11 júl : 08:05
Az oldalon nagyon sok a hibás felhasználói bejellenkezés! Aki nem tud belépni az küldjön egy e-mailt és megnézem mi a gond.
bullet3 Zola
04 máj : 16:04
Ezúton kérnék meg mindenkit, aki valamilyen formában fényképet, illetve a weboldal bármely logó ját lementi, és azt sajátjaként akarja felhasználni, az előtte egyeztessen velem. Meg közösségi oldalakon profilképként végkép ne akarjátok felhasználni! Mert megtévesztő és problémák lehetnek belőle. Köszönöm
bullet3 Boxer-Team
27 jan : 04:49
Ma lett 9 éves az oldal.
bullet3 Boxer-Team
01 dec : 07:41
Aki nem tud belépni az oldalra, mert elfelejtette a jelszavát az küldjön egy a es postafiókunkba, hogy tudjak neki segíteni.
bullet3 mlaci74
14 nov : 19:34
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Eladó kölyköt keresek lehetőleg kislányt vágott farokkal!
Ugye itt csak "Rendes" kutya tartók vannak!
bullet3 Boxer-Team
27 máj : 14:27
Kedves Regisztrált tagok!
Aki elfelejtette jelszavát vagy felhasználó nevét az küldjön egy az oldal címére és kérés szerint tetszőlegesre módosítom azt.
bullet3 Boxer-Team
23 nov : 19:20
Ezúton mondanám az illetőnek aki ugyan azt az üzenetet 10 szer küldte be az oldalra, hogy én látom az IP címét, a mobil szolgáltatóját és azt hogy honnan küldte be az üzenetet (területileg)! Neki köszönhetően tiltottam le a hozzászólásokat a fotópályázathoz mert nincs kedvem törölgetni kifelé.
bullet3 Boxer-Team
20 márc : 08:11
A Regisztráció a mai naptól ismételten csak formában lehetséges. Bővebb információ a REGISZTRÁCIÓ menüpontban található!
bullet3 Zola
23 dec : 14:07
A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs egy porszem se a szekrények mögött, tízféle sütit sütünk, és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz - vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk a családunkkal és szeretet Boxerünkel. Mindenkinek aki meglátogatta weboldalamat ezúton kívánok Békés Szeretetben és Boxerekben nagyon gazdag Boldog Karácsonyt!
Vendég: 1, Tag: 0 ...

Legnagyobb forgalom 183
(Tag: 0, Vendég: 183) Dátum: 04 aug : 09:46

Tagok: 310
Új tag: GYTIBOR
Ma
Összesen: 9
Egyedi: 8

Legtöbb
Összesen: 58231
Egyedi: 42718

Oldal ...
Összesen: 305395
Egyedi: 134993
Zola, péntek 18 július 2008 - 15:27:53

Az álvemhesség

Mi az az álvemhesség?

Az álvemhesség a kutyákra kifejezetten jellemzõ állapot, aminek során a szuka kutya szervezetében a vemhességhez hasonló hormonális változások mennek végbe, és ehhez kapcsolódóan az állat viselkedésében és szervezetének mûködésében is változások következnek be.

Mikor alakulhat ez ki?
Az álvemhesség tünetei rendszerint 6-12 héttel a tüzelés után jelentkeznek. Ha a kutyája már egyszer átesett az álvemhességen, nagyon valószínû, hogy ez többször is megismétlõdik, akár minden tüzelés után.

Milyen jelek utalnak az álvemhességre?
Mivel az álvemhesség jelentkezhet enyhébb, illetve súlyosabb formában is, a tünetek intenzitása is igen széles skálán mozoghat. Jellegzetes esetben az alábbi változások jelzik az álvemhesség kialakulását:

Vackolás- a kutya a takarókból, pokrócaiból védett vackot próbál építeni magának.
Játékok szeretgetése- a kutya a labdáit, plüss állatait vagy akár cipõket és egyéb tárgyakat maga köré gyûjti, tisztogatja, úgy viselkedik, mintha kölykei lennének
Az emlõk megduzzadása- az emlõk változó mértékben megnagyobbodnak, megnyomásukra tej ürülhet belõlük.
Az emlõk gyakori nyalogatása .
Mit tegyek, ha a kutyám álvemhes?
Ha az álvemhesség jeleit veszi észre kutyáján, kérjük keresse fel orvosát, aki felírja kutyájának a megfelelõ gyógyszereket az állapot kezelésére. Még a gyógyszerek alkalmazása mellett is legalább 1-2 hét mire a tünetek teljesen megszûnnek. Az alábbi módszerek alkalmazása meggyorsíthatja az álvemhesség lezajlását:

A labdákat, játékokat átmenetileg vegye el a kutyától.
Kevesebbet simogassa a kutyáját, ugyanis a dédelgetés fokozhatja a tejelváélasztásért felelõs anyagok termelõdését,és így az állapot rosszabbodásához vezet.
Csökkentse felére kutyája eleség adagját, és éjszakára korlátozza a vízfogyasztást..
A sok mozgás felgyorsíthatja a javulást. Vigye kutyáját nagy sétákra, labdázzon vele többet!
Ha a kutya intenzíven nyalogatja az emlõit gallért szükséges rátenni, ugyanis ezzel stimulálja a tejtermelést.
Ne masszírozza az emlõket, ugyanis ez is csak fokozza a tejtermelést!
Borogatás
Milyen betegségeket okozhat az álvemhesség?
A nagy mennyiségben termelõdõ, és az emlõkben pangó tej emlõgyulladást válthat ki. Ennek jele az emlõk fájdalmassága, kemény csomók megjelenése és az emlõk bõrének kipirulása. A folyamatot láz, bágyadtság is kísérheti. Ha ilyen tüneteket észlel, kérjük azonnal keresse fel orvosát.

Egyes kutatások azt mutatták ki, hogy a gyakran álvemhes kutyákban gyakrabban alakul ki az emlõk daganatos elváltozása, és a méhgyulladás is.

Az ivartalanítással megszüntethetõ az álvemhesség?
A már kialakult álvemhesség lefolyását nem változtatja meg az elvégzett ivartalanítás, azonban a késõbbi álvemhességeket biztosan megelõzi. Emellett a méhgyulladás és az emlõdaganatok kialakulásának valószínûsége is csökken az ivartalanított kutyákban. Így mindenképpen érdemes megfontolni az ivartalanítást (nemcsak) a gyakran álvemhes kutyák esetében, ugyanis a néhány napig tartó kellemetlenséggel esetleg súlyos betegségeket elõzhet meg. A beavatkozással kapcsolatban kérjük, olvassa el tájékoztatónkat, melyben részletes információkat talál.

Designer : Hossein raD

Oldal létrehozási idő: 0.0827 másodperc, 0.0121 lekérdezési idő.