Mennyire vagy boxerálló?
Ezen a lapon egy rövid tanfolyam anyaga olvasható. A tanfolyam célja hogy felkészítse a leendõ boxertulajdonost a mozgalmas hétköznapokra. A gyakorlatok egymásra épülnek, ezért ajánlatos sorban végezni õket. Akkor érdemes hozzákezdeni a következõ gyakorlathoz, amikor az elõzõ már jól, készség-szinten megy.

1.Bevezetõ gyakorlat
Menjünk ki egy parkba, ahol lehetõleg jó sok járókelõvel találkozunk. Sétáljunk egyet a jó levegõn. Nyújtsuk ki a karunkat amennyire csak bírjuk. Majd erõltessük még egy kicsit tovább. Barátságos hangon, jó erõsen mondjuk néhányszor: "Lábhoz…Lábhoz!". Haladók kiálthatnak is ahogy csak a torkukon kifér: "Állj már meg! Kitéped a karom!" A gyakorlat lényege: Ne vegyünk tudomást a járókelõk kíváncsi, fürkészõ pillantásairól.

2.Tûrõképességi gyakorlat
Menjünk el az autókereskedésbe, ahol kinéztünk magunknak egy gyönyörû BMW-t. Vegyük alaposan szemügyre. Gyönyörködjük ki magunkat a tökéletes fényezésben, simítsuk végig és szagoljuk meg a bõr kárpitot - majd vásároljuk meg a sarokból egy szakadt kombit. Vegyünk elõ néhány doboz száraz háztartási kekszet és néhány levescsontot. Törjük apró darabokra a kekszet és egyenletesen szórjuk szét a szakadt kombi utasterében, az üléseken és a nadrágunk hátuljában. A levescsonttal dörzsöljük át a kárpitokat. Ezután az új kocsival menjünk el az ismerõs fodrászhoz. Kérjük el tõle az aznap levágott hajakat és szintén szórjuk szét az utastérben, majd helyezzünk el néhány sáros lábnyomot az üléseken. A kocsi fényezését egy alkalmas eszközzel párhuzamos függõleges minta szerint karcoljuk össze. Így megfelelõen elõkészítettük autónkat a kutya fogadására és nem fogunk kártevése miatt dühöngeni.

3.Ügyességi gyakorlat
Menjünk el otthonról. Osonjunk ki a kapuig amennyire csendben csak tudunk. Közben füleljünk, hogy milyen kártevés hangját halljuk a lakásból. Félútról a kaputól forduljunk vissza. Próbáljuk meg 5 perc múlva. Kapcsoljuk be a rádiót és keressünk nyugtató zenét. Próbáljunk meg ismét elmenni otthonról. Most hívjuk fel barátainkat és kérjük meg õket jöjjenek inkább Õk át hozzánk.

4.Tûrõképességi gyakorlat2
Készítsük fel a virágos/veteményes kertet a kiskutya érkezésére: hívjuk át a szomszédék gyerekeit és kérjük meg õket focizzanak egy nagyot az ágyásban

5.Egyensúlyfejlesztõ gyakorlat
Tanuljunk meg a fotel 1/8-án ülni, fél fenékkel. Közben próbáljunk meg felhajtani egy bögre kávét és elmajszolni egy süteményt. Néhány perc múlva adjuk fel. Öntsük a kávét a fotelre és morzsoljuk rá a süteményt. A gyakorlat felkészít arra, hogyan kávézunk majd a boxer társaságában.

6.Szem-kéz koordinációs gyakorlat
Kössünk két villát egy nyakörvre és erõsítsük a kilincsre. Próbáljuk meg lenyomni úgy a kilincset, hogy a villák nem csendülnek össze. Mindannyiszor, amikor ez nem sikerül tiszta erõbõl karmoljuk végig sípcsontunkat egy éles, hegyes tárggyal. A gyakorlat felkészít a kirobogó boxer nyakörvének karmolásaira.

7.Kommunikációs gyakorlat
Hívjunk vendégeket. Ültessük le õket kényelmesen a kanapéra. Ezután borítsunk az ölükbe egy zsák jó sáros krumplit (ezzel utánozzuk a kutyatappancsokat) és egy nedves szivaccsal törölgessük le megdöbbent arcukat (ezzel imitáljuk kutyánk barátságos képen-nyalását). Ezután magyarázzuk meg nekik, mennyire örülünk a látogatásuknak. A következõ gyakorlatra csak akkor térjünk át, ha sikerült még legalább 5 percig ottmarasztalni õket.

8.Memóriagyakorlat
Véssük fejünkbe a hûtõszekrény tartalmát és az élelmiszerek elhelyezkedését a polcokon. Üljünk le a szobában, háttal a hûtõnek. Képzeljük el mit is veszünk majd ki. Ezután sötétítsük el a házat tökéletesen. Sötétben osonjunk a hûtõhöz. Csendben nyissuk ki az ajtaját, fogjuk meg amit szeretnénk és vegyük ki anélkül hogy elejtenénk. Majd gyorsan csapjuk be az ajtót. Ha ez a gyakorlat tovább tart, mint 10 másodperc még nem vagyunk érettek a kutyára. Tapasztalni fogjuk, ugyanis hogy amíg tétováztunk, az alsó polcokról a boxer mindent felfalt.

9.Állóképességi gyakorlat
Szokjuk meg, lépésrõl-lépésre, hogy házunk takarítása teljesen hiábavaló. Kezdjük az ablakokkal: tisztítsuk meg õket. Tökéletesen átlátszóak? Ha igen, zsíros kézzel tapogassuk végig. A gyakorlatot ismételjük napjában legalább kétszer. Folytassuk a gyakorlást a padlóval: mossunk fel majd szórjunk szét port, homokot, lisztet tetszés szerint. Ismételjük napjában kétszer.

10.Információs gyakorlat
Látogassuk meg egy barátunkat, akinek már van boxere. Kérdezzük meg tõle, hogyan sikerült ránevelni, hogy napi 20 órán keresztül idiótaként viselkedjen? Milyen módszerekkel tisztálkodnak, élnek, alszanak mellette?
Nevessük ki õket alaposan. Utoljára tettük ezt.

11.Képzelet-fejlesztõ gyakorlat
Jövõbeli éjszakáink elképzelésére végezzük ezt a gyakorlatot (a boxerek az ágyban alszanak): aludjunk el 10 órakor. Ébredjünk fel éjfélkor. Nyak és hátizmaink megfeszítésével egy nagy lendülettel guruljunk le a földre. Fogjunk egy zsák krumplit és tegyük az ágyunkba. Ezután próbáljunk bebújni mellé, a takaró alá. Állítsuk a vekkert 5. 30-ra. Mielõtt felpattannánk egy vizes szivaccsal töröljük magunkat képen.
Gratulálunk. Aki ezt a tanfolyamot végigcsinálta alkalmas arra, hogy egy boxert fogadjon a házába.

(És ugye azt tudjuk, hogy egy boxernél csak egy jobb dolog van... méghozzá KÉT vagy HÁROM BOXER!-szerk.)forrás.: Noé Boxer Fajtamentõ csoportbog 1 bog 2 bog 3 bog 4 bog 5
Oldal létrehozási idő: 0.1197 másodperc, 0.0157 lekérdezési idő.