Ma nincs szülinapos :(

Következö szülinaposok
21/09 SERGEI&STUKOV (32)
23/09 RottekBrigitta (2)
24/09 Vera (56)

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

· Fórum
» Versek
bullet3 Boxer-Team
11 júl : 08:05
Az oldalon nagyon sok a hibás felhasználói bejellenkezés! Aki nem tud belépni az küldjön egy e-mailt és megnézem mi a gond.
bullet3 Zola
04 máj : 16:04
Ezúton kérnék meg mindenkit, aki valamilyen formában fényképet, illetve a weboldal bármely logó ját lementi, és azt sajátjaként akarja felhasználni, az előtte egyeztessen velem. Meg közösségi oldalakon profilképként végkép ne akarjátok felhasználni! Mert megtévesztő és problémák lehetnek belőle. Köszönöm
bullet3 Boxer-Team
27 jan : 04:49
Ma lett 9 éves az oldal.
bullet3 Boxer-Team
01 dec : 07:41
Aki nem tud belépni az oldalra, mert elfelejtette a jelszavát az küldjön egy a es postafiókunkba, hogy tudjak neki segíteni.
bullet3 mlaci74
14 nov : 19:34
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Eladó kölyköt keresek lehetőleg kislányt vágott farokkal!
Ugye itt csak "Rendes" kutya tartók vannak!
bullet3 Boxer-Team
27 máj : 14:27
Kedves Regisztrált tagok!
Aki elfelejtette jelszavát vagy felhasználó nevét az küldjön egy az oldal címére és kérés szerint tetszőlegesre módosítom azt.
bullet3 Boxer-Team
23 nov : 19:20
Ezúton mondanám az illetőnek aki ugyan azt az üzenetet 10 szer küldte be az oldalra, hogy én látom az IP címét, a mobil szolgáltatóját és azt hogy honnan küldte be az üzenetet (területileg)! Neki köszönhetően tiltottam le a hozzászólásokat a fotópályázathoz mert nincs kedvem törölgetni kifelé.
bullet3 Boxer-Team
20 márc : 08:11
A Regisztráció a mai naptól ismételten csak formában lehetséges. Bővebb információ a REGISZTRÁCIÓ menüpontban található!
bullet3 Zola
23 dec : 14:07
A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs egy porszem se a szekrények mögött, tízféle sütit sütünk, és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz - vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk a családunkkal és szeretet Boxerünkel. Mindenkinek aki meglátogatta weboldalamat ezúton kívánok Békés Szeretetben és Boxerekben nagyon gazdag Boldog Karácsonyt!
Vendég: 1, Tag: 0 ...

Legnagyobb forgalom 183
(Tag: 0, Vendég: 183) Dátum: 04 aug : 09:46

Tagok: 310
Új tag: GYTIBOR
Ma
Összesen: 9
Egyedi: 8

Legtöbb
Összesen: 58231
Egyedi: 42718

Oldal ...
Összesen: 305395
Egyedi: 134993
Zola, vasárnap 22 március 2009 - 15:23:08

A kutya ma már nem csak egyszerû házõrzõ, s nem is csupán az ember hû barátja. Egyre inkább családtagként kezeljük, aki nem egyszer még a lakásban is helyet kap.


A kutya hûséges társ, sõt, nagyszerû barát. Ha rosszat mondasz, biztosan nem fog megsértõdni, minden este hûségesen ül az ajtó elõtt, s õrzi a házat, amíg Te pihensz. Ha pedig rászánsz egy kevés idõt, hogy foglalkozz vele, akkor kitörõ örömmel fogad minden pillanatot, amit veled tölthet. Hát ezért szeretjük annyira a kutyákat.

Vannak azonban aranyszabályok, amiket be kell tartani. Sokan félnek attól, hogy gyermekük sérülést szenvedhet, ha kutya van a háznál, hiszen míg kicsi, nem értheti miért nem szabad meghúzni a kutya fülét, vagy sapkát húzni a fejére. És a kutyák ilyenkor váratlanul reagálhatnak. Ha a szülõ új kutyát vesz, elõtte áll a lehetõség, hogy olyan fajtát válasszon, amely a gyermek számára ideális; egy nyugodtabb, kedvesebb négylábút.


A kutya a legjobb tanár

A kutyák fontos szerepet tölthetnek be egy gyermek életében. Nemcsak óvják gazdájukat az idegenektõl, de a velük folytatott játék jótékony hatással van a gyermek fejlõdésére is. Emellett számtalan olyan dolgot is megtanulhatnak, ami késõbb elõnyükre válik; gondoskodást, felelõsségtudatot és toleranciát.

Ha a szülõ megérteti gyermekével, hogy az állatokról gondoskodni kell, a gyermek elsajátít egy olyan képességet, mely néha még a felnõttekbõl is hiányzik; a felelõsségtudatot. Ha a gyermek gondoskodhat a kutyáról, az számára egyfajta játék, hiszen eljátszhatja a felnõtt szerepét, aki gyermekérõl gondoskodik. Ebbõl a játékból azonban megtanulja mit jelent a gondoskodás.

A kutyával való játék szintén egyfajta lecke a gyermek számára. Miközben felhõtlen örömmel játszik négylábú barátjával, megtanulja, hogyan tartsa õt tiszteletben. Elõbb vagy utóbb rájön, hogy kutyája nem tûri el a durva viselkedést (fülcibálás, dobálás), hiszen számára ez kellemetlen érzés. Ebbõl a gyermek megtanulja mit jelent a tolerancia, mások tiszteletben tartása.Néhány lépés a játékos tanuláshoz


1. A tolerancia

Kezdetben jobb, ha a szülõ is részt vesz a kutyával való közös játékban, hiszen a kisebb gyermekek általában nincsenek tisztában azzal, mit tûr el egy kutya és mit nem. Fontos elmagyarázni, hogy miért nem szabad bántani, cibálni a kutyát, megértetni a gyermekkel, hogy nem egy plüssjátékról, hanem élõlényrõl van szó. Ha a gyermek ezt megérti, késõbb már biztosan nem tesz olyat amiért a kutya rámordulna és ezzel megijesztené.

2. A felelõsségtudat

Rohanó világunkban szinte alig jut idõ arra, hogy gondoskodjunk állatainkról. Érdemes egy listát összeállítani, mikor mire van szüksége a kutyának. Az állateledel egy hónapra szükséges mennyiségét nagyjából ki lehet számolni, így elegendõ havonta egyszer beszerezni a szükséges tápokat, konzerveket. A gyermek felelõsségtudatának kialakításában sokat segíthet, ha õ is részt vehet a kutya gondozásában. Rábízhatjuk kezdetben az etetést, a kutya ivóvizének cseréjét, s késõbb akár sétálni is elviheti.

3. Ha megnõ a kutya

A gyermekek sokszor rajongásig szeretik a kiskutyákat, ha azonban a kis négylábú hirtelen megnõ, nem egyszer elvesztik érdeklõdésüket. Érdemes közös programokat szervezni, új játékokat kitalálni, ami a gyermek számára nemcsak kikapcsolódást, de önbizalmat is ad. Érdemes lehet hétvégenként kutyaiskolába járni, ahol az új feladatokat a gyermek taníthatja meg kedvencének, s a szórakozás mellett sikerélményeket is szerezhet.

4. A kreativitás növelése

A gyermekek számára mindig nagy örömet okoz, ha játszhatnak, és alkothatnak valami újat. Ha kedvenc négylábú barátjuknak is köze van a tevékenységhez, még nagyobb lelkesedéssel fognak hozzá. Érdemes új kutyaólat, vagy takarót készíteni a négylábú családtagnak, melyben a gyermek is részt vehet.

Designer : Hossein raD

Oldal létrehozási idő: 0.0945 másodperc, 0.0145 lekérdezési idő.