Ma nincs szülinapos :(

Következö szülinaposok
21/09 SERGEI&STUKOV (32)
23/09 RottekBrigitta (2)
24/09 Vera (56)

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

· Fórum
» Versek
bullet3 Boxer-Team
11 júl : 08:05
Az oldalon nagyon sok a hibás felhasználói bejellenkezés! Aki nem tud belépni az küldjön egy e-mailt és megnézem mi a gond.
bullet3 Zola
04 máj : 16:04
Ezúton kérnék meg mindenkit, aki valamilyen formában fényképet, illetve a weboldal bármely logó ját lementi, és azt sajátjaként akarja felhasználni, az előtte egyeztessen velem. Meg közösségi oldalakon profilképként végkép ne akarjátok felhasználni! Mert megtévesztő és problémák lehetnek belőle. Köszönöm
bullet3 Boxer-Team
27 jan : 04:49
Ma lett 9 éves az oldal.
bullet3 Boxer-Team
01 dec : 07:41
Aki nem tud belépni az oldalra, mert elfelejtette a jelszavát az küldjön egy a es postafiókunkba, hogy tudjak neki segíteni.
bullet3 mlaci74
14 nov : 19:34
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Eladó kölyköt keresek lehetőleg kislányt vágott farokkal!
Ugye itt csak "Rendes" kutya tartók vannak!
bullet3 Boxer-Team
27 máj : 14:27
Kedves Regisztrált tagok!
Aki elfelejtette jelszavát vagy felhasználó nevét az küldjön egy az oldal címére és kérés szerint tetszőlegesre módosítom azt.
bullet3 Boxer-Team
23 nov : 19:20
Ezúton mondanám az illetőnek aki ugyan azt az üzenetet 10 szer küldte be az oldalra, hogy én látom az IP címét, a mobil szolgáltatóját és azt hogy honnan küldte be az üzenetet (területileg)! Neki köszönhetően tiltottam le a hozzászólásokat a fotópályázathoz mert nincs kedvem törölgetni kifelé.
bullet3 Boxer-Team
20 márc : 08:11
A Regisztráció a mai naptól ismételten csak formában lehetséges. Bővebb információ a REGISZTRÁCIÓ menüpontban található!
bullet3 Zola
23 dec : 14:07
A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs egy porszem se a szekrények mögött, tízféle sütit sütünk, és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz - vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk a családunkkal és szeretet Boxerünkel. Mindenkinek aki meglátogatta weboldalamat ezúton kívánok Békés Szeretetben és Boxerekben nagyon gazdag Boldog Karácsonyt!
Vendég: 1, Tag: 0 ...

Legnagyobb forgalom 183
(Tag: 0, Vendég: 183) Dátum: 04 aug : 09:46

Tagok: 310
Új tag: GYTIBOR
Ma
Összesen: 9
Egyedi: 8

Legtöbb
Összesen: 58231
Egyedi: 42718

Oldal ...
Összesen: 305395
Egyedi: 134993
Zola, vasárnap 22 március 2009 - 14:04:04

Társadalmi felelõsség

A társadalom szintjén alapvetõen két lehetõség adódik a beavatkozásra, az egyik az ismeretterjesztés a másik a jogi szabályozás. Az állattartási kultúra emelése, a nem kutyás emberekkel történõ harmonikus együttélés szempontjából, elengedhetetlen mindkét lehetõség.


Az ismeretterjesztés elsõsorban a szakemberek feladata, az elektronikus és írott sajtón keresztül fel kell hívni a kutyatulajdonosok figyelmét a felelõs állattartásra. A megfelelõ fajta kiválasztásának jelentõségére, az elengedhetetlen élettér megteremtésére, az együttélés szabályaira, a korai szocializáció jelentõségére, a tartás során elõforduló viselkedészavarokra és azok kezelhetõségére.


A felelõs állattartás kommunikálásával csökkenthetõ a kutyaharapásos balesetek száma.

A kutyaharapások megelõzése, elkerülése, csökkentése érdekében más Európai országokhoz hasonlóan, meg kell ismertetni gyermekeinket saját védelmük érdekében az alapvetõ teendõkkel. Az alapszabályok mindenhol ugyanazok:

  • mindig kérdezze meg, szabad-e a kutyát megsimogatni,


  • kerülje a láncon tartott, vagy gazdátlan kutyákat,


  • ismerõs kutyával se játsszon durva játékot,


  • soha ne hergeljen, uszítson, bántalmazzon kutyát,


  • ha egy kutya megtámadja, maradjon mozdulatlan, ne fusson, ne nézzen az állat szemébe, és ne próbálja meg elkergetni,


  • ha a kutya megnyugszik, próbáljon meg lassan, oldal irányban távolodni,


  • ha a kutya ráugrik, tartsa maga elé, ami nála van (táska, kabát, játék stb.) vagy védje az arcát és a nyakát a kezével,


  • minden kutyatámadás után kérjen segítséget a felnõttektõl (elsõsegély, orvosi ellátás, a kutya megtalálása stb.).
Jogi szabályozás

A kutyatartást szabályozni kell!Azonban tudomásul kell venni, hogy nem lehet csupán a fajták tartásának tilalmával, vagy adminisztratív eszközökkel (ebadó, tiltó ebrendeletek) eredményt elérni!


A kutya sokirányú hasznot hajt a társadalom és az egyes emberek számára egyaránt (õrzés-védelem, vadászat, rendõrségi munka, vakvezetés, életmentés, a városlakók százezreinek rendszeres testmozgása, sokak számára családtag vagy az egyetlen társ stb.), ezért indokolatlan, aránytalan és káros a kutyatartás ilyen irányú korlátozása.

Az emberi jogokhoz hozzátartozik az ember önvédelmi joga is, függetlenül attól, hogy az önvédelem céljára milyen eszközt használ. Az emberi szabadságjognak pedig az is a szerves része, hogy olyan háziállatot tartson, amilyet akar, ha ez a tulajdonlás nem sérti mások életét.


A szabályozást oly módon kell megvalósítani, hogy a nem kívánt jelenség okainak kiküszöbölésén keresztül érje el a kívánt hatást. Gondolok itt az állattartók polgári és büntetõjogi felelõsségének kiszélesítésére. Manapság rendkívül körülményes és szinte lehetetlen a kutyájukat kóborolni, másokat veszélyeztetni hagyó tulajdonosokkal szembeni nem anyagi természetû kártérítési igények érvényesítése.

A legnagyobb nevelõ hatást és visszatartó erõt azzal érhetnénk el, ha az emberek elleni kutyatámadásokról szóló híradásokhoz kapcsolódnának a tetemes kártérítésekrõl szóló hírek is.

A polgári és büntetõjogi felelõsség megállapítása érdekében létre kell hozni egy mûködõ központi ebnyilvántartási rendszert, amely rendszer lehetõvé tenné a kutyák egyedi azonosítását, a veszettség elleni védõoltások nyomon követhetõségét. A rendszer segítségével végrehajthatóvá válna az állategészségügyi és állatvédelmi ellenõrzés, amelyen keresztül kialakítható egy kívánatos követelményrendszer, a kutyával közterületen és a nyilvános helyeken való közlekedés szabályaira vonatkozóan. Egyértelmûvé válna a felelõsség a kutyák által okozott emberi sérülésekkel, közlekedési balesetekkel és egyéb károkkal kapcsolatban. A megfelelõ háttér megteremtése után lehet csak megalkotni a betartható ebrendeleteket. E rendeletekben lehetne rögzíteni, pl. a kutyafuttatók kialakításának kötelezettségét, a kutyatulajdonosok kutyaiskolával kapcsolatos kötelezettségeit, /õrzõ-védõ fajták tekintetében legalább BH vizsga/.
A kutyák emberek elleni agresszivitásának vonatkozásában, káros az utcán összeterelt kutyák tömeges védõoltása.

A legtöbb kutyatartó csupán évente egyszer, a veszettség elleni oltáskor mutatja meg a kutyáját állatorvosnak!

Elõsegítené a probléma kezelését, ha az oltással egyidejûleg lehetõség nyílna a kutyák klinikai vizsgálatára és konzultációra is. Ugyancsak módosításra szorulnak az embert harapó kutyák megfigyelésének szabályai. Szükséges, hogy a harapási eset kapcsán ne csak a veszettség kizárása történjen meg, ami természetesen alapvetõ, hanem az agresszivitás kezelése is. Ezt az indokolja, hogy ma Magyarországon több kutya pusztul el az agresszivitás, mint a szopornyica következtében és több emberi halálesetet okoz ez a probléma, mint a veszettség.Mi mással zárhatnám gondolataimat, mint a - Kis Herceg- örök érvényû mondatával:


TE egyszer s mindenkorra felelõs lettél azért, amit megszelídítettél!

Designer : Hossein raD

Oldal létrehozási idő: 0.1020 másodperc, 0.0135 lekérdezési idő.