Ma nincs szülinapos :(

Következö szülinaposok
21/09 SERGEI&STUKOV (32)
23/09 RottekBrigitta (2)
24/09 Vera (56)

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

· Fórum
» Versek
bullet3 Boxer-Team
11 júl : 08:05
Az oldalon nagyon sok a hibás felhasználói bejellenkezés! Aki nem tud belépni az küldjön egy e-mailt és megnézem mi a gond.
bullet3 Zola
04 máj : 16:04
Ezúton kérnék meg mindenkit, aki valamilyen formában fényképet, illetve a weboldal bármely logó ját lementi, és azt sajátjaként akarja felhasználni, az előtte egyeztessen velem. Meg közösségi oldalakon profilképként végkép ne akarjátok felhasználni! Mert megtévesztő és problémák lehetnek belőle. Köszönöm
bullet3 Boxer-Team
27 jan : 04:49
Ma lett 9 éves az oldal.
bullet3 Boxer-Team
01 dec : 07:41
Aki nem tud belépni az oldalra, mert elfelejtette a jelszavát az küldjön egy a es postafiókunkba, hogy tudjak neki segíteni.
bullet3 mlaci74
14 nov : 19:34
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Eladó kölyköt keresek lehetőleg kislányt vágott farokkal!
Ugye itt csak "Rendes" kutya tartók vannak!
bullet3 Boxer-Team
27 máj : 14:27
Kedves Regisztrált tagok!
Aki elfelejtette jelszavát vagy felhasználó nevét az küldjön egy az oldal címére és kérés szerint tetszőlegesre módosítom azt.
bullet3 Boxer-Team
23 nov : 19:20
Ezúton mondanám az illetőnek aki ugyan azt az üzenetet 10 szer küldte be az oldalra, hogy én látom az IP címét, a mobil szolgáltatóját és azt hogy honnan küldte be az üzenetet (területileg)! Neki köszönhetően tiltottam le a hozzászólásokat a fotópályázathoz mert nincs kedvem törölgetni kifelé.
bullet3 Boxer-Team
20 márc : 08:11
A Regisztráció a mai naptól ismételten csak formában lehetséges. Bővebb információ a REGISZTRÁCIÓ menüpontban található!
bullet3 Zola
23 dec : 14:07
A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs egy porszem se a szekrények mögött, tízféle sütit sütünk, és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz - vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk a családunkkal és szeretet Boxerünkel. Mindenkinek aki meglátogatta weboldalamat ezúton kívánok Békés Szeretetben és Boxerekben nagyon gazdag Boldog Karácsonyt!
Vendég: 1, Tag: 0 ...

Legnagyobb forgalom 183
(Tag: 0, Vendég: 183) Dátum: 04 aug : 09:46

Tagok: 310
Új tag: GYTIBOR
Ma
Összesen: 9
Egyedi: 8

Legtöbb
Összesen: 58231
Egyedi: 42718

Oldal ...
Összesen: 305395
Egyedi: 134993
Zola, vasárnap 22 március 2009 - 13:55:09

A szülõi felelõsség

Minden gyermek felügyeletet és gondoskodást igényel, a legtöbb esetben ezért a gyermek szülei a felelõsek. Ezért írják le a gyermekek gondozására vonatkozó kötelezettségeket és jogokat a „szülõi felelõsség” kifejezésével.
A KSH adatait alapul véve, Magyarországon szinte minden hónapban legalább egy gyermek áldozatul esik kutya támadásának! Ezeket a támadásokat - fajtától függetlenül- a szülõk, nagyszülõk, családtagok által valamilyen célból otthon tartott kutyák okozzák. Akit harapott meg már kutya az tudja, hogy a fizikai fájdalom mellett milyen pszichés terhet, elõítéletet jelent ez a késõbbi életében. Mekkora sokkhatás érheti azt a gyermeket, aki épphogy megtanult járni, felügyelet nélkül egyedül, érdeklõdve próbálja felfedezni az otthoni világot, és éppen az õ biztonsága érdekében elzárt, láncon tartott házõrzõ harapja? Ez a trauma, - amennyiben a gyermek túléli- egész életében kísérteni, fogja.

-2007. augusztus, a család által valamilyen célra tartott, elmondásuk szerint egyébként szelíd „harci” kutya tisztázatlan körülmények között megölte a kétéves Dominikot.

Szélsõséges példája ez a szülõi felelõtlenségnek, de a kutyás tragédiák mellett, - mert nem csak ilyen létezik- érdemes megemlíteni, hogy az õrizetlenül hagyott apróságok gyakorta sodorják magukat életveszélybe. Olyan adattal a KSH sem rendelkezik, amely tartalmazná, hogy hány gyermek halt meg, mert a konnektorba nyúlt, megette az elzáratlan gyógyszereket, vagy netán kizuhant az emeletrõl, mert a szülei a másik szobában éppen a tv-ét nézték, míg a gyermekük felfedezõútra indult. A gyermektragédiák kizárólagos felelõsei mindig a felnõttek, bármi történik is!
Természetesen senki nem azt várja el a szülõktõl, hogy a gyermekét burokban nevelje fel, és megfossza õt a gyermek-kutya kapcsolat csodálatos élményétõl, de azt tudomásul kell venni, hogy egy gyermek reálisan nem tudja megítélni, az intõ jelekbõl felismerni a veszélyhelyzetet. Ezért fontos, hogy amíg a gyermek nem tanulta, s értette meg a kutyával kapcsolatos szabályokat, addig soha ne maradjon felügyelet nélkül kutya-kutyák társaságában. A kutya a gazdája távollétében, - annak irányítása nélkül- az ösztöneire hagyatkozva gondolkodik, cselekszik, védi, óvja a területét, birtokolja táplálékát, játékát és a megszerzett rangját. Egy domináns beállítottságú kutyánál (méretétõl függetlenül) elõfordulhat, hogy „rendre” utasítja a „betolakodó”, védtelen gyermeket, aki könnyen súlyos sérülést is szenvedhet. A felelõs szülõ feladata, hogy megvédje gyermekét az ilyen helyzetektõl.Designer : Hossein raD

Oldal létrehozási idő: 0.0821 másodperc, 0.0135 lekérdezési idő.