Ma nincs szülinapos :(

Következö szülinaposok
21/09 SERGEI&STUKOV (32)
23/09 RottekBrigitta (2)
24/09 Vera (56)

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

· Fórum
» Versek
bullet3 Boxer-Team
11 júl : 08:05
Az oldalon nagyon sok a hibás felhasználói bejellenkezés! Aki nem tud belépni az küldjön egy e-mailt és megnézem mi a gond.
bullet3 Zola
04 máj : 16:04
Ezúton kérnék meg mindenkit, aki valamilyen formában fényképet, illetve a weboldal bármely logó ját lementi, és azt sajátjaként akarja felhasználni, az előtte egyeztessen velem. Meg közösségi oldalakon profilképként végkép ne akarjátok felhasználni! Mert megtévesztő és problémák lehetnek belőle. Köszönöm
bullet3 Boxer-Team
27 jan : 04:49
Ma lett 9 éves az oldal.
bullet3 Boxer-Team
01 dec : 07:41
Aki nem tud belépni az oldalra, mert elfelejtette a jelszavát az küldjön egy a es postafiókunkba, hogy tudjak neki segíteni.
bullet3 mlaci74
14 nov : 19:34
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Eladó kölyköt keresek lehetőleg kislányt vágott farokkal!
Ugye itt csak "Rendes" kutya tartók vannak!
bullet3 Boxer-Team
27 máj : 14:27
Kedves Regisztrált tagok!
Aki elfelejtette jelszavát vagy felhasználó nevét az küldjön egy az oldal címére és kérés szerint tetszőlegesre módosítom azt.
bullet3 Boxer-Team
23 nov : 19:20
Ezúton mondanám az illetőnek aki ugyan azt az üzenetet 10 szer küldte be az oldalra, hogy én látom az IP címét, a mobil szolgáltatóját és azt hogy honnan küldte be az üzenetet (területileg)! Neki köszönhetően tiltottam le a hozzászólásokat a fotópályázathoz mert nincs kedvem törölgetni kifelé.
bullet3 Boxer-Team
20 márc : 08:11
A Regisztráció a mai naptól ismételten csak formában lehetséges. Bővebb információ a REGISZTRÁCIÓ menüpontban található!
bullet3 Zola
23 dec : 14:07
A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs egy porszem se a szekrények mögött, tízféle sütit sütünk, és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz - vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk a családunkkal és szeretet Boxerünkel. Mindenkinek aki meglátogatta weboldalamat ezúton kívánok Békés Szeretetben és Boxerekben nagyon gazdag Boldog Karácsonyt!
Vendég: 1, Tag: 0 ...

Legnagyobb forgalom 183
(Tag: 0, Vendég: 183) Dátum: 04 aug : 09:46

Tagok: 310
Új tag: GYTIBOR
Ma
Összesen: 9
Egyedi: 8

Legtöbb
Összesen: 58231
Egyedi: 42718

Oldal ...
Összesen: 305395
Egyedi: 134993
Zola, vasárnap 22 március 2009 - 13:46:01

Mit jelent a büntetés?

A nevelés két alapvetõ tényezõje a jutalom és a büntetés. De pontosan mit is jelent a pozitív és negatív megerõsítés?

Sajnos széles körben elterjedt az a tévedés, hogy a büntetés hatásosabb, eredményesebb nevelési forma, mint a jutalmazás. Tény, hogy bizonyos magatartásformák megszüntetését csak tiltással, s az ehhez kapcsolódó büntetéssel lehet a kívánatos irányba befolyásolni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden nevelési folyamatnál elég lenne csupán a büntetés alkalmazása. A rabszolgát a félelem motiválja, minden percben a korbácsot figyeli és azt, hogy hogyan tudja elkerülni a fájdalmas büntetést. Folyamatosan a menekülés és a bosszúállás lehetõségét keresi, így nem érdekelt az elvégzendõ munka megbízható végrehajtásában.

A büntetés

Alapjában véve a viselkedés megerõsítése ugyanúgy, mint a jutalmazás. A jutalmazás a kívánt viselkedést megerõsíti, a büntetés a nem kívánt viselkedést gyengíti, kiküszöböli, megszünteti. Egyszerûbben: negatív érzelmeink, fizikai erõnk kifejezése mellett tudatjuk a kutyával, hogy rosszat cselekedett. „Pfúj rossz, nem szabad” szavak rosszalló hangsúllyal történõ kifejezése mellett, amennyiben szükséges fizikai büntetés kíséretében tudatjuk a kutyával, hogy amit cselekedett az számunkra nem kívánatos.
Fontos a kívánt eredmény elérése érdekében, hogy „kutyanyelven” szóljunk a kutyához. Egyszerû példa: ha a kutyának tiltószóként azt mondom: „Fúj” nem fog történni semmi, mert önmagában a szónak semmi jelentõsége nincs a kutya számára. Csak akkor lesz jelentõsége, ha valamilyen kényszerítõ eszköz alkalmazásával a tiltószóhoz kialakítok egy feltételes reflexet. Ám, ha ugyanebben a helyzetben azt mondom: „Rrrrossz”, morgó mély „ó”-val hosszan pergetett „r”-rel akkor a kutya azonnal felhagy az addig végzett cselekvésével anélkül is, hogy más kényszerítõ, büntetõ eszközt alkalmaztam volna. Ez azért mûködik, mert „kutyanyelven” szóltam hozzá. Ez a hang ugyanis a kutya számára a falkavezér rosszallását, vagyis a morgást jelenti.

Egy kutyával legegyszerûbben úgy alakíthatunk ki szoros és jó kapcsolatot, ha tudomásul vesszük, hogy a kutyák viselkedése számos tekintetben nagyon hasonlít a vadon élõ farkasokéra. Minden „valamire való” kutyás ember látott már farkasokról szóló természetfilmet. A falka domináns farkasa szükség esetén megbünteti az alárendelteket, hogy ezzel is fenntartsa, megerõsítse a pozícióját a falkán belül, valamint hogy összetartsa a falkát.

Amennyiben egy kutya gazdája nem érvényesíti a dominanciáját az ember-kutya kapcsolatban, úgy természetesen ezt az állat próbálja megtenni. Kitartó nevelés kérdése annak biztosítása, hogy a kutya véglegesnek tekintse helyét a szociális rangsorban, az emberi családban.

Minden esetben büntetendõ cselekmény az úgynevezett tiszteletlen viselkedés, (pl. kéz után kapás, szándékos harapás, felugrálás, méregetés, erõfitogtatás, stb.) ezeket a viselkedéseket még egy kölyökkutyától sem szabad eltûrni, hiszen a kutyatársai sem tûrnék el!

A fizikai büntetés többnyire elkerülhetetlen a vezetõ pozíció fenntartásához, valamint a nem kívánt viselkedésformák elnyomásához, legalábbis addig, amíg a kutya meg nem tanulja a „nem szabad” parancsszó jelentését.

A leghatásosabb eszköz „ebben a mûfajban” a kutya tarkó bõrének megragadása, megrázása, hiszen ez olyan erõdemonstráció, amit csak a falkavezér engedhet meg magának, és a kutya ösztönösen képes értelmezni még akkor is, ha nem is fáj neki különösebben.


Vigyázzunk azonban arra, hogy ezt az eljárást csak indokolt esetben alkalmazzuk, mert ha nem bánunk csínján az eljárással, akkor esetleg egész életére megtörhetjük a kutyát.Designer : Hossein raD

Oldal létrehozási idő: 0.1220 másodperc, 0.0224 lekérdezési idő.