Ma nincs szülinapos :(

Következö szülinaposok
21/09 SERGEI&STUKOV (32)
23/09 RottekBrigitta (2)
24/09 Vera (56)

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

· Fórum
» Versek
bullet3 Boxer-Team
11 júl : 08:05
Az oldalon nagyon sok a hibás felhasználói bejellenkezés! Aki nem tud belépni az küldjön egy e-mailt és megnézem mi a gond.
bullet3 Zola
04 máj : 16:04
Ezúton kérnék meg mindenkit, aki valamilyen formában fényképet, illetve a weboldal bármely logó ját lementi, és azt sajátjaként akarja felhasználni, az előtte egyeztessen velem. Meg közösségi oldalakon profilképként végkép ne akarjátok felhasználni! Mert megtévesztő és problémák lehetnek belőle. Köszönöm
bullet3 Boxer-Team
27 jan : 04:49
Ma lett 9 éves az oldal.
bullet3 Boxer-Team
01 dec : 07:41
Aki nem tud belépni az oldalra, mert elfelejtette a jelszavát az küldjön egy a es postafiókunkba, hogy tudjak neki segíteni.
bullet3 mlaci74
14 nov : 19:34
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Eladó kölyköt keresek lehetőleg kislányt vágott farokkal!
Ugye itt csak "Rendes" kutya tartók vannak!
bullet3 Boxer-Team
27 máj : 14:27
Kedves Regisztrált tagok!
Aki elfelejtette jelszavát vagy felhasználó nevét az küldjön egy az oldal címére és kérés szerint tetszőlegesre módosítom azt.
bullet3 Boxer-Team
23 nov : 19:20
Ezúton mondanám az illetőnek aki ugyan azt az üzenetet 10 szer küldte be az oldalra, hogy én látom az IP címét, a mobil szolgáltatóját és azt hogy honnan küldte be az üzenetet (területileg)! Neki köszönhetően tiltottam le a hozzászólásokat a fotópályázathoz mert nincs kedvem törölgetni kifelé.
bullet3 Boxer-Team
20 márc : 08:11
A Regisztráció a mai naptól ismételten csak formában lehetséges. Bővebb információ a REGISZTRÁCIÓ menüpontban található!
bullet3 Zola
23 dec : 14:07
A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs egy porszem se a szekrények mögött, tízféle sütit sütünk, és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz - vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk a családunkkal és szeretet Boxerünkel. Mindenkinek aki meglátogatta weboldalamat ezúton kívánok Békés Szeretetben és Boxerekben nagyon gazdag Boldog Karácsonyt!
Vendég: 1, Tag: 0 ...

Legnagyobb forgalom 183
(Tag: 0, Vendég: 183) Dátum: 04 aug : 09:46

Tagok: 310
Új tag: GYTIBOR
Ma
Összesen: 9
Egyedi: 8

Legtöbb
Összesen: 58231
Egyedi: 42718

Oldal ...
Összesen: 305395
Egyedi: 134993
Zola, vasárnap 18 január 2009 - 10:04:53

Milyen a jó kutyaház?

Ha a kutya a szabadban lakik, akkor nem kérdés, hogy szüksége van kutyaházra. Nem mindegy azonban, hogy ez mibõl van, milyen felépítésû, mekkora és hol helyezkedik el. A barkácsáruházakban kapható, elsõ ránézésre egészen csinos és komfortosnak tûnõ kutyaházak több szempontból is alkalmatlanok a feladatra, de persze még mindig jobbak, mint a hordóból eszkábált “kutyaház” vagy a betonlépcsõ alatti huzatos zug.
Megfelelõ a méret?

Ajánlott súly alapján kiválasztani a megfelelõ méretet vagy szakirodalmakban utánanézni, hogy az adott fajtának mekkora kutyaház szükséges. Fontos, hogy ne válasszunk se túl nagy, se túl kicsi házat, mert kutyánk nem fogja jól érezni magát benne, melynek következménye, hogy nem fogja kihasználni azt! Ha túl nagy házat választanánk, akkor sajnos nem fogja tudni kifûteni azt testének hõjével, így ismételten negatív élményeket szerez, és új helyet keres magának. Fontos még, hogy az ajtó se legyen se túl nagy se túl kicsi, mert vagy nem fog beférni azon vagy ismételten túl sok hõveszteség lesz! Csúnyábban megfogalmazva: kutyánkaz utcát fogja fûteni!
Mûanyag kutyaház


A mûanyag kutyaház lényegében olcsóbb, mint fából készült. A szigetelése is jó, de nem jobb, mint a hagyományos 5 cm (vagy annál vastagabb) hõszigetelõvel ellátott kutyaházak esetében. Nagy elõnye, hogy könnyû, ezáltal könnyen mozgatható. Hátránya, hogy egy nagyobb szél könnyedén elmozdíthatja. Termofüggöny és -bélés kérhetõ hozzá, ezek utólag is rendelhetõek, felszerelésük semmilyen szaktudást nem igényel. Ezek a kiegészítõk - függetlenül az évszaktól - segítenek megteremteni az optimális hõmérsékletet a kutyaházban.


Fából készült kutyaház

A legjobb minõségû termék a fából készült kutyaház. Elõnye: hõszigetelése megfelelõ, élettartama hosszú. Hátránya, hogy súlya miatt nehezebb a szállítása és mozgatása. Termofüggöny és gumiszõnyeg rendelhetõ hozzá. Óriási elõnye, hogy az igényesebb gyártók nyitható és/vagy levehetõ tetõvel készítik, ezáltal könnyebben takarítható és a szállítása is egyszerûbb.
Van panelekre szedhetõ…

A panelekre szedhetõ kutyaház elõnye, hogy könnyen szállítható, mivel több részbõl áll. Érdemes tudni ezekrõl a kutyaházakról, hogy nem felülkezeltek és tetõborítás nem jár hozzá (pl.: zsindely, cserép). Hátránya, hogy viszonylag rövid idõ elteltével a panelek összeillesztései meggyengülnek, a ház könnyen széteshet. Általában az ilyen típusú kutyaházakat nem szigetelik, a kivétel ritka!


A termékgaranciáról

A garancia a termékszavatosság szempontjából rendkívül fontos. Védi nemcsak a vevõ, hanem a gyártó érdekeit is. A termékekre vállalt garancia a kutyaházgyártók körében igen ritka. A garancia általános feltételei szerint a vásárolt termékrõl a vevõnek a gyártó által kiállított számlát kell kapnia, azt meg kell tartania, ez az érvényesség alapja. A gyártók zöme már ezt a feltételt sem teljesíti, termékeire egyáltalán nem vállal garanciát. Kérjük Önöket, a vásárláskor a fenti feltételeket fokozottan vegyék figyelembe, mert ez biztosítja a termék tartós használhatóságát.


Hõszigetelésrõl

Véleményünk szerint minimum 5 cm vastag hõszigetelés szükséges. A kutyaházakat értelmetlen hungarocell vagy nikecell anyagú hõszigetelõvel ellátni, mivel nem szigetelnek megfelelõen (a hungarocell hõszigetelés nem keverendõ össze a házépítésnél használt Dryvit rendszerekkel), ezen felül nem légáteresztõ, a kutyaházat szinte hermetikusan lezárják. Ha ezek mellett még termofüggöny is kerül a kutyaházra (amelynek szintén nem minden típusa légáteresztõ), akár olyannyira levegõtlenné válhat a kutyaház, hogy a kutya elpusztulhat benne. Erre sajnos volt már több példa is! Tehát ajánlott megválogatni a különbözõ gyártók termékeit!


Hova tegyük?


[center]Mivel a kutyus szereti szemmel tartani a kertkaput és a ház ajtaját (egyszóval szeret úgy helyezkedni, hogy jól beláthassa a teret), ezért lehetõleg olyan helyre tegyük a lakhelyét, hogy erre lehetõsége nyíljon, különben nem fogja használni. Házának ajtaja lehetõleg délre nézzen, de semmiképp ne északra.]

További információ:
http://kutyahaz.eu

Fotók: doghouses.com
Szerzõ/Forrás: Kutyaház.eu

Designer : Hossein raD

Oldal létrehozási idő: 0.0852 másodperc, 0.0123 lekérdezési idő.