Ma nincs szülinapos :(

Következö szülinaposok
21/09 SERGEI&STUKOV (32)
23/09 RottekBrigitta (2)
24/09 Vera (56)

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

· Fórum
» Versek
bullet3 Boxer-Team
11 júl : 08:05
Az oldalon nagyon sok a hibás felhasználói bejellenkezés! Aki nem tud belépni az küldjön egy e-mailt és megnézem mi a gond.
bullet3 Zola
04 máj : 16:04
Ezúton kérnék meg mindenkit, aki valamilyen formában fényképet, illetve a weboldal bármely logó ját lementi, és azt sajátjaként akarja felhasználni, az előtte egyeztessen velem. Meg közösségi oldalakon profilképként végkép ne akarjátok felhasználni! Mert megtévesztő és problémák lehetnek belőle. Köszönöm
bullet3 Boxer-Team
27 jan : 04:49
Ma lett 9 éves az oldal.
bullet3 Boxer-Team
01 dec : 07:41
Aki nem tud belépni az oldalra, mert elfelejtette a jelszavát az küldjön egy a es postafiókunkba, hogy tudjak neki segíteni.
bullet3 mlaci74
14 nov : 19:34
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Eladó kölyköt keresek lehetőleg kislányt vágott farokkal!
Ugye itt csak "Rendes" kutya tartók vannak!
bullet3 Boxer-Team
27 máj : 14:27
Kedves Regisztrált tagok!
Aki elfelejtette jelszavát vagy felhasználó nevét az küldjön egy az oldal címére és kérés szerint tetszőlegesre módosítom azt.
bullet3 Boxer-Team
23 nov : 19:20
Ezúton mondanám az illetőnek aki ugyan azt az üzenetet 10 szer küldte be az oldalra, hogy én látom az IP címét, a mobil szolgáltatóját és azt hogy honnan küldte be az üzenetet (területileg)! Neki köszönhetően tiltottam le a hozzászólásokat a fotópályázathoz mert nincs kedvem törölgetni kifelé.
bullet3 Boxer-Team
20 márc : 08:11
A Regisztráció a mai naptól ismételten csak formában lehetséges. Bővebb információ a REGISZTRÁCIÓ menüpontban található!
bullet3 Zola
23 dec : 14:07
A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs egy porszem se a szekrények mögött, tízféle sütit sütünk, és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz - vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk a családunkkal és szeretet Boxerünkel. Mindenkinek aki meglátogatta weboldalamat ezúton kívánok Békés Szeretetben és Boxerekben nagyon gazdag Boldog Karácsonyt!
Vendég: 1, Tag: 0 ...

Legnagyobb forgalom 183
(Tag: 0, Vendég: 183) Dátum: 04 aug : 09:46

Tagok: 310
Új tag: GYTIBOR
Ma
Összesen: 9
Egyedi: 8

Legtöbb
Összesen: 58231
Egyedi: 42718

Oldal ...
Összesen: 305395
Egyedi: 134993
Zola, vasárnap 18 január 2009 - 09:29:36

A kutya fogazata, a fogkõ

Hihetetlen, de már a kutyaméhben, magzatállapotban is okoznak a vírusok olyan megbetegedést, melyek a fogzománc károsodásához vezetnek. Többek közt ennek elkerülésére szolgálnak a védõoltások. Ha késõbb mégis kialakul fogbetegség, az már állatorvosi megítélés kérdése, hogy lehet-e valahogy kezelni, vagy sem. A leendõ gazdinak tájékozottnak kell lennie, pl. hogy melyik fajtának milyen típusú fogazata van.

A kutyák fogazata más, különbözik az emberekétõl, eleve több foguk van, mint nekünk. Általában 7-8 hónapos korukra alakul ki a teljes fogazat. Elõfordulhat, hogy nem hullnak ki a tejfogak, akkor el kell távolítani õket, különben fogkõ képzõdhet, vagy begyulladhat az íny, és az ínysorvadáshoz vezet. Fejlõdési rendellenesség lehet az elõre- vagy hátraharapás. Egészségügyi jelentõsegük nincs ugyan, de a tenyésztésbõl kizáró tényezõ. Vannak fajták, ahol ez fajtajelleg, mint a buldog, boxer, dog stb. Ahol viszont ez születési rendellenesség, ott nem etikus a fogak mûvi szabályozása. Fogváltás után elképzelhetõ foghiány, de ha a fogcsíra röntgennel igazolhatóan kimutatható, akkor a kutyus továbbtenyészthetõ.

Kutya fogkõÉrdekes, de a kutyáknak szinte nincs lyukas foguk. Ha mégis kialakult a szájban fogkõ, akkor azt a kötelezõ védõoltások alkalmával ajánlatos eltávolítani. Akkor nincs szükség altatásra, ha kölyökkortól hozzászoktatták az állatot a fogkõ eltávolításhoz. Létezik egyébként kutyafogkefe és fogkrém is, amellyel hatásosan lehet a fogkõ ellen küzdeni. A betegségek megelõzésére szolgál a rendszeres szájhigiénia és az évenkénti ellenõrzés. Ha pedig a fog mégis begyulladt, akkor a lehelet kellemetlen. A pofa pedig duzzadt lesz, és orvosi beavatkozásra van szükség, akár ha idõs korban problémát okoz egy-egy mozgó fog.

A civilizációs ártalmak hatnak a kutyákra is. Igen sok az utóbbi idõben a szájüregi daganatos megbetegedés. Nem igazán kezelhetõek, sajnos, még mûtéttel sem. Akár az embereknél, náluk sem lehet tudni, hogy mitõl kapják szegények. Vannak bizonyos gyógyszerek, amiktõl a fogzománc elszínezõdhet, pl. vemhes vagy fejlõdõ állapotban, ezeknek az adását meg kell szüntetni. Bizonyos esetekben az ajakredõbcn megszorult nyál is állandó gyulladást okoz. Ilyenkor a kutyusnak kellemetlen szájszaga van.

Ez egy egyszerû, de nagyon precíz mûtéttel gyógyítható, és akár aznap estére megszûnik a rossz lehelet. Néha a shar peinél az alsó ajak bõrét mûteni kell, hogy a fogakat ne befelé nyomja, ki tudjon alakulni az egészséges fogazat.

Végül egy pár szó a táplálkozásról. A legelõnyösebb, ha a házi kosztot a táppal egészséges arányban keverve adjuk a kutyusnak. Egészséges és hatásos védekezés a szájüregi betegségek kialakulása ellen, ha rágócsontot adunk, vagy olyan nagy csontot, amit nem tud lenyelni.

Baromfi vagy más csöves csontot nem szabad adni, mert bélelzáródást okozhat. Idõs korban egyáltalán ne etessük az állatot csonttal. Ha rendszeresen, de legalább évente egyszer elvisszük “legjobb barátainkat” orvosi ellenõrzésre, akkor jókedvûek, egészségesek és hû pajtások maradnak, amíg élnek.Forrás: http://tarsallatok.hu

Designer : Hossein raD

Oldal létrehozási idő: 0.0802 másodperc, 0.0108 lekérdezési idő.