Ma nincs szülinapos :(

Következö szülinaposok
21/09 SERGEI&STUKOV (32)
23/09 RottekBrigitta (2)
24/09 Vera (56)

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

· Fórum
» Versek
bullet3 Boxer-Team
11 júl : 08:05
Az oldalon nagyon sok a hibás felhasználói bejellenkezés! Aki nem tud belépni az küldjön egy e-mailt és megnézem mi a gond.
bullet3 Zola
04 máj : 16:04
Ezúton kérnék meg mindenkit, aki valamilyen formában fényképet, illetve a weboldal bármely logó ját lementi, és azt sajátjaként akarja felhasználni, az előtte egyeztessen velem. Meg közösségi oldalakon profilképként végkép ne akarjátok felhasználni! Mert megtévesztő és problémák lehetnek belőle. Köszönöm
bullet3 Boxer-Team
27 jan : 04:49
Ma lett 9 éves az oldal.
bullet3 Boxer-Team
01 dec : 07:41
Aki nem tud belépni az oldalra, mert elfelejtette a jelszavát az küldjön egy a es postafiókunkba, hogy tudjak neki segíteni.
bullet3 mlaci74
14 nov : 19:34
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Eladó kölyköt keresek lehetőleg kislányt vágott farokkal!
Ugye itt csak "Rendes" kutya tartók vannak!
bullet3 Boxer-Team
27 máj : 14:27
Kedves Regisztrált tagok!
Aki elfelejtette jelszavát vagy felhasználó nevét az küldjön egy az oldal címére és kérés szerint tetszőlegesre módosítom azt.
bullet3 Boxer-Team
23 nov : 19:20
Ezúton mondanám az illetőnek aki ugyan azt az üzenetet 10 szer küldte be az oldalra, hogy én látom az IP címét, a mobil szolgáltatóját és azt hogy honnan küldte be az üzenetet (területileg)! Neki köszönhetően tiltottam le a hozzászólásokat a fotópályázathoz mert nincs kedvem törölgetni kifelé.
bullet3 Boxer-Team
20 márc : 08:11
A Regisztráció a mai naptól ismételten csak formában lehetséges. Bővebb információ a REGISZTRÁCIÓ menüpontban található!
bullet3 Zola
23 dec : 14:07
A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs egy porszem se a szekrények mögött, tízféle sütit sütünk, és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz - vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk a családunkkal és szeretet Boxerünkel. Mindenkinek aki meglátogatta weboldalamat ezúton kívánok Békés Szeretetben és Boxerekben nagyon gazdag Boldog Karácsonyt!
Vendég: 1, Tag: 0 ...

Legnagyobb forgalom 183
(Tag: 0, Vendég: 183) Dátum: 04 aug : 09:46

Tagok: 310
Új tag: GYTIBOR
Ma
Összesen: 9
Egyedi: 8

Legtöbb
Összesen: 58231
Egyedi: 42718

Oldal ...
Összesen: 305395
Egyedi: 134993
Zola, vasárnap 18 január 2009 - 09:25:58

Milyen egy egészséges kutya?

Ha te is a lelkes kutyatartók közé tartozol, akkor bizonyára szeretnél minden téren tájékozott lenni a kutyusoddal kapcsolatban! Nagy felelõsség nyomja a vállad, hiszen azt is neked kell tudnod eldönteni, hogy kedvenced egészséges-e, s ha nem, milyen jelek utalnak az ellenkezõjére?

Elsõként vegyük sorra azokat a jeleket, melyek alapján el tudjuk dönteni, hogy kutyusunk egészséges, még akkor is, ha fáradékony vagy rosszkedvû. Bár ezek általában már nem jelenthetnek jót, mert egy egészséges kutya köztudottan élénk és eleven, bármikor kész egy nagy szaladgálásra és persze bármilyen más tevékenységre is.
Nekünk, gazdiknak is bele kell szoknunk a kutyatartásba, de idõvel meglátod, már az elsõ jelekbõl fel fog tûnni neked, hogy a kutyáddal valami nincs rendben. Miután megismerted, hogy milyen az életritmusa, milyen szokásai vannak, akkor a legkisebb eltérést is azonnal észre fogod venni.


A kutyánál még az ébredés is szinte percre pontosan történik, az õ biológiai órájuk pontosabb, mint bármilyen szuper drága karóra. Ezért ha nem kel fel a szokott idõben, esetleg nem szívesen játszik, lelassul a mozgása, nincs étvágya vagy bágyadt, akkor bizony muszáj állatorvoshoz fordulni.
Ettõl függetlenül nemcsak a kutya viselkedését kell figyelnünk, hanem az egész testét meg kell vizsgálnunk. Vegyük sorra, mik ezek!

A bõr - egy egészséges kutya bõre rugalmas, tiszta, nem bûzös vagy zsíros. A szõrzet fényes, nem hullik, egyenletesen fedi az állat testét. Nincs rajta korpa, seb vagy foltokban szõrhiány. Az egészséges kutya ezért nem is igen vakarózik.

A szem - a kutya szeme normális állapotában fényes, tiszta, nem váladékos, tökéletes látást biztosít.

A fül - a fület kifordítva a bõr rózsaszínû, nincs benne váladék és nincs kellemetlen szaga. Mindkét fül szimmetrikusan lóg (leszámítva, ha születésétõl fogva nem tökéletes állású).
Ha a kutyának nincs valamilyen fülbetegsége, akkor nem rázza feltûnõen gyakran a fejét, egyedül az a normális, ha alvás után vagy más okból néha megrázza magát.

A száj - érdekes módon a kutyáknak sokkal fehérebb a foguk, mint az emberé. Az ínyük rózsaszín, néha fekete foltos. S ha minden rendben van, nincs erõs lerakódás a fog tövében és nem kellemetlen a szájuk szaga.

A mancsok - az egészséges kutya mancsai tiszták és szintén szimmetrikusak. Ellenõrizd rendszeresen, nincs-e a talpon sérülés, a lábujjak között toklász, mert az a bõrbe fúródva nagyon komoly gyulladást okozhat.

A végbéltájék - a kutya végbelének külsõ része, amit mi is látunk, egészséges kutyánál tiszta, nem gyulladt, nem duzzadt. Nem nyalogatja gyakran a kutya, s nem húzza a fenekét a füvön vagy a szõnyegen, hogy az esetleges viszketést csillapítsa.

A kutya itt felsorolt testrészeit figyelmesen vizsgáljuk meg idõnként, s még azt is nézzük meg néha, hogy nem száraz-e az orra, mert az lázra utalhat. Egy egészséges kutya orra hideg és nedves, de vigyázzunk, nem váladékos!

Designer : Hossein raD

Oldal létrehozási idő: 0.0796 másodperc, 0.0112 lekérdezési idő.