Ma nincs szülinapos :(

Következö szülinaposok
21/09 SERGEI&STUKOV (32)
23/09 RottekBrigitta (2)
24/09 Vera (56)

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

· Fórum
» Versek
bullet3 Boxer-Team
11 júl : 08:05
Az oldalon nagyon sok a hibás felhasználói bejellenkezés! Aki nem tud belépni az küldjön egy e-mailt és megnézem mi a gond.
bullet3 Zola
04 máj : 16:04
Ezúton kérnék meg mindenkit, aki valamilyen formában fényképet, illetve a weboldal bármely logó ját lementi, és azt sajátjaként akarja felhasználni, az előtte egyeztessen velem. Meg közösségi oldalakon profilképként végkép ne akarjátok felhasználni! Mert megtévesztő és problémák lehetnek belőle. Köszönöm
bullet3 Boxer-Team
27 jan : 04:49
Ma lett 9 éves az oldal.
bullet3 Boxer-Team
01 dec : 07:41
Aki nem tud belépni az oldalra, mert elfelejtette a jelszavát az küldjön egy a es postafiókunkba, hogy tudjak neki segíteni.
bullet3 mlaci74
14 nov : 19:34
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Eladó kölyköt keresek lehetőleg kislányt vágott farokkal!
Ugye itt csak "Rendes" kutya tartók vannak!
bullet3 Boxer-Team
27 máj : 14:27
Kedves Regisztrált tagok!
Aki elfelejtette jelszavát vagy felhasználó nevét az küldjön egy az oldal címére és kérés szerint tetszőlegesre módosítom azt.
bullet3 Boxer-Team
23 nov : 19:20
Ezúton mondanám az illetőnek aki ugyan azt az üzenetet 10 szer küldte be az oldalra, hogy én látom az IP címét, a mobil szolgáltatóját és azt hogy honnan küldte be az üzenetet (területileg)! Neki köszönhetően tiltottam le a hozzászólásokat a fotópályázathoz mert nincs kedvem törölgetni kifelé.
bullet3 Boxer-Team
20 márc : 08:11
A Regisztráció a mai naptól ismételten csak formában lehetséges. Bővebb információ a REGISZTRÁCIÓ menüpontban található!
bullet3 Zola
23 dec : 14:07
A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs egy porszem se a szekrények mögött, tízféle sütit sütünk, és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz - vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk a családunkkal és szeretet Boxerünkel. Mindenkinek aki meglátogatta weboldalamat ezúton kívánok Békés Szeretetben és Boxerekben nagyon gazdag Boldog Karácsonyt!
Vendég: 1, Tag: 0 ...

Legnagyobb forgalom 183
(Tag: 0, Vendég: 183) Dátum: 04 aug : 09:46

Tagok: 310
Új tag: GYTIBOR
Ma
Összesen: 10
Egyedi: 8

Legtöbb
Összesen: 58232
Egyedi: 42718

Oldal ...
Összesen: 305396
Egyedi: 134993
Zola, vasárnap 18 január 2009 - 09:27:26

A farkaskarom eltávolítása


A kutya hátulsó lábainak belsõ oldalán található csökevényes ujjat hívják farkaskaromnak, amely elõfordulhat kettes vagy hármas (ún. fürtös) elrendezésben is. Ezeknek a csökevényes ujjaknak semmilyen szerepük nincs az állat életében, sõt inkább gátolják a mozgásban, hiszen bárhova beakadhatnak. A farkaskarom nem kívánatos, könnyen sérüléseket okozhat kedvencünknek. Kivételt képez a briard fajta, melynél viszont a kettõs farkaskarom a fajtajelleg része.

A szerencsésebb kutyák farkaskarom nélkül születnek, azonban a többségnél megtalálhatóak. Egyes fajtáknál halmozottan fordulhatnak elõ, másoknál ritkaságnak számít, ha a kölykök farkaskarommal születnek.


A meghagyott farkaskarmon a karom nem tud kopni, ezért gyakran túlnõ, befúródik a bõrbe, ahol sérülést, gyulladást, végül sántaságot is okozhat. Futás, játék közben is beleakadhat növényekbe, kerítésbe, ezáltal le is szakadhat, amely ijesztõ mennyiségû vérvesztéssel is járhat.
Ezért javasolható, hogy még az állat újszülött korában szakszerûen állatorvos távolítsa el ezt a nemkívánatos “kinövést”.
A beavatkozás ideális idõpontja az állat 4-5 napos kora. Ilyenkor szinte minimális beavatkozással, az állat számára a lehetõ legkevesebb kellemetlenséget okozva vehetjük elejét a késõbbi problémáknak.
Az állatorvos egy tompa végû ollóval a bõr alatt 1-2 mm-rel lecsípi a farkaskarmot. A seb legtöbbször gyorsan, szövõdménymentesen gyógyul.

A mûveletet természetesen az állat idõsebb korában is el lehet végezni, azonban az eljárás akkor már nehézkesebb. Érzéstelenítést követõen történik a beavatkozás, amely után természetszerûen nagyobb seb marad, mint az újszülött korban elvégzett farkaskarom eltávolítás után.

Sokszor csak akkor kerül sor a farkaskarom eltávolítására, amikor valamilyen baleset következtében a karom már félig leszakadt. Ezt megelõzendõ minden gazda, aki úgy vesz magához kölyökkutyát, hogy farkaskarma van, minél fiatalabb korban végeztesse el ezt az apró beavatkozást!

Vannak olyan kotorék fajták, melyeknél az elülsõ lábon növõ csökevényes elsõ ujj is eltávolításra kerül, mert ezek akadályozhatják az állatot a mozgás, a vadászat során. Ezt a beavatkozást is az állatok pár napos korában célszerû elvégezni.
Sok tenyésztõ maga végzi a csökevényes ujjak eltávolítását, de az esetleges komplikációk miatt (vérzés) okosabb, ha minden esetben állatorvosra bízzuk ezt a mûveletet!
Ha már idõsebb a kutyánk és meg szeretnénk kímélni a farkaskarom levételétõl, akkor rendszeresen vágjuk rajta a karmot, és idõnként ellenõrizzük, hogy nincs e rajta valamilyen sérülés.

Designer : Hossein raD

Oldal létrehozási idő: 0.1097 másodperc, 0.0212 lekérdezési idő.