Ma nincs szülinapos :(

Következö szülinaposok
21/09 SERGEI&STUKOV (32)
23/09 RottekBrigitta (2)
24/09 Vera (56)

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

· Fórum
» Versek
bullet3 Boxer-Team
11 júl : 08:05
Az oldalon nagyon sok a hibás felhasználói bejellenkezés! Aki nem tud belépni az küldjön egy e-mailt és megnézem mi a gond.
bullet3 Zola
04 máj : 16:04
Ezúton kérnék meg mindenkit, aki valamilyen formában fényképet, illetve a weboldal bármely logó ját lementi, és azt sajátjaként akarja felhasználni, az előtte egyeztessen velem. Meg közösségi oldalakon profilképként végkép ne akarjátok felhasználni! Mert megtévesztő és problémák lehetnek belőle. Köszönöm
bullet3 Boxer-Team
27 jan : 04:49
Ma lett 9 éves az oldal.
bullet3 Boxer-Team
01 dec : 07:41
Aki nem tud belépni az oldalra, mert elfelejtette a jelszavát az küldjön egy a es postafiókunkba, hogy tudjak neki segíteni.
bullet3 mlaci74
14 nov : 19:34
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Eladó kölyköt keresek lehetőleg kislányt vágott farokkal!
Ugye itt csak "Rendes" kutya tartók vannak!
bullet3 Boxer-Team
27 máj : 14:27
Kedves Regisztrált tagok!
Aki elfelejtette jelszavát vagy felhasználó nevét az küldjön egy az oldal címére és kérés szerint tetszőlegesre módosítom azt.
bullet3 Boxer-Team
23 nov : 19:20
Ezúton mondanám az illetőnek aki ugyan azt az üzenetet 10 szer küldte be az oldalra, hogy én látom az IP címét, a mobil szolgáltatóját és azt hogy honnan küldte be az üzenetet (területileg)! Neki köszönhetően tiltottam le a hozzászólásokat a fotópályázathoz mert nincs kedvem törölgetni kifelé.
bullet3 Boxer-Team
20 márc : 08:11
A Regisztráció a mai naptól ismételten csak formában lehetséges. Bővebb információ a REGISZTRÁCIÓ menüpontban található!
bullet3 Zola
23 dec : 14:07
A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs egy porszem se a szekrények mögött, tízféle sütit sütünk, és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz - vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk a családunkkal és szeretet Boxerünkel. Mindenkinek aki meglátogatta weboldalamat ezúton kívánok Békés Szeretetben és Boxerekben nagyon gazdag Boldog Karácsonyt!
Vendég: 1, Tag: 0 ...

Legnagyobb forgalom 183
(Tag: 0, Vendég: 183) Dátum: 04 aug : 09:46

Tagok: 310
Új tag: GYTIBOR
Ma
Összesen: 9
Egyedi: 8

Legtöbb
Összesen: 58231
Egyedi: 42718

Oldal ...
Összesen: 305395
Egyedi: 134993
Zola, vasárnap 18 január 2009 - 09:23:13

A kutya fejének, fülének, a fogak és a körmök ápolásaSokan nem gondolnák, hogy a kutyák fülét, fogát és egyéb részeket a fején ugyanúgy szükséges tisztítani, ápolni, mint az emberek esetében. Ezzel nagyon sok bajt kerülhetünk el, s fõleg megelõzhetjük õket. Mivel mindegyik testrész kényes és érzékeny, nem árt, ha elõtte alaposan felkészülünk!

A testápolás a kutyák esetében is roppant fontos dolog, ezáltal ugyanis egészséges lesz a kutya bõre, szõrzete, fogai, az ínye és a körmei, másrészt, ha a kutya érzi a törõdést, a gondoskodást részünkrõl, azáltal még jobban elfogad majd minket vezetõnek. A rendszeres ápolás nem mindig kellemes a kutyának, de el kell érnünk, hogy ez a foglalatosság - mivel napi vagy heti szinten kell ismételni - valahogy öröm legyen mind a kutya, mind a gazdi számára.
Ha a kutya nem hagyja magát, parancsoljunk rá, hogy üljön nyugodtan, persze nem kell bántani, de lehetünk erélyesek vele. A testápolás fizikai kontaktus a kutya és a gazdi között, amit egy idõ után a kutya értékelni fog, de adhatunk utána kedvencünknek jutalomfalatot is.


A fejápolás

Az a legjobb, ha hetente megvizsgáljuk a kutya fülét, szemét és a fogait. A ráncos bõrû, hosszú fülû fajták különös gondozást igényelnek , ezek ugyanis hajlamosabbak a különféle bõrbetegségekre.

Elsõként nedves vattával óvatosan törölgessük meg a kutya szemét, mindkét szemhez külön vattát használjunk. Ha észrevesszük, hogy a kutya szeme váladékozik vagy be van gyulladva, a legjobb állatorvos tanácsát kérni.

A szem után következzen a fül! Hajtsuk fel a kutya fülét és ismét nedves vattával, óvatosan törölgessük ki. A füleknél ugyanaz érvényes, mint a szemnél, mindig új vattát használjunk egy új testrész ápolásához. S ami aranyszabály: soha ne nyúljunk a hallójáratokba!

Nézzük a ráncokat! Ezeket rendszeresen kell tisztítani, ezáltal elkerülhetjük, hogy a piszok vagy az elhalt bõr és baktériumok összegyûljenek a redõkben. Ezek ugyanis egy idõ után irritálni fogják a bõrt és el is fertõzõdhetnek.

A fogápolás

A fogak és az íny állapotát szintén ajánlatos hetente ellenõrizni. Ha fogkõlerakódást vagy az íny gyulladását észleljük, azonnal vigyük a kutyust orvoshoz, mert a vége egy visszafordíthatatlan ínygyulladás, ínysorvadás lehet.
Amit mi tehetünk, az annyi, hogy egészen puha fogkefével és sós vízzel vagy speciális fogkrémmel megmossuk a kutyus fogát.

A körömápolás

A körömápolás szintén nagyon fontos része a kutya gondozásának. Minden mancson nézzük át a lábujjak közötti részt, majd nedves vattával távolítsuk el az esetleges piszkot, szennyezõdést. Elõfordulhat, hogy kis kavicsdarab szorult oda, ami hosszú idõt eltöltve a kutya lábujjai között felsértheti azt.
A lábak ápolásának nagyon kényes része a köröm lecsípése. Szerencsésebb smirglit vagy körömráspolyt használni és csak reszelni a körmöt, nehogy a körömben húzódó idegvégzõdést megsértsük. Ha bizonytalanok vagyunk, inkább állatorvossal vagy kutyakozmetikussal végeztessük ezt a mûveletet.

S ezzel kész is van kedvencünk! Ezt a pár apró mûveletet, ha rendszeresen végezzük el, egészséges és vidám kutyust kapunk. Ennyi fáradságot ez ugye mindenkinek megér?

Amennyiben szaktanácsra vagy ellátásra van szüksége kérem, keressefel, Dr Pallagi Attila állatorvost a www.palavet.hu honlapon keresztül

Designer : Hossein raD

Oldal létrehozási idő: 0.0760 másodperc, 0.0120 lekérdezési idő.