Fürdessük meg a kutyát
Zola, vasárnap 18 január 2009 - 09:15:13

Fürdessük meg a kutyát

Kutyánkat abban az esetben fürdessük meg ha az indokolt: ha koszos. A túl gyakori fürdetéssel inkább ártunk a bõrének és szõrének, mint segítenénk. A fürdés során ugyanis eltávolítjuk a kutya bõrén lévõ természetes olajakat, melyek védik a bõrét.

Az emberi hiúság sokszor inkább árt a kutyusnak, mintsem segít, a fürdetéshez olyan termékeket használjunk, mellyeket kutyáknak fejlesztettek ki, ne használjunk mindenféle terméket- hiába illatos vagy esetleg márkás drága holmi.


A háztartási mosószereket és fertõtlenítõket pedig véletlenül se alkalmazzuk, mert azok kimarhatják és irritálhatják a kutya bõrét.Legideálisabb helyszín a fürdetéshez, ha kint a szabadban végezzük, hideg idõben viszont meleg helységben ajánlott, mivel kutyánk is könnyen megfázhat. Mindig legyen bõven vízünk az öblítéshez, a kutya sampont hígítva könnyebben felvihetjük a kutyára, majd azt alaposan öblítsük le.

Szárítását száraz tiszta törülközõvel kezdjük, a kutya elsõ reakciója, ha végre kiszabadul a kádból, hogy mindent összeszõrözve és -vizezve kirázza magát. A környezet takarítása nagyrészt a kirázás okozta “károk” eltüntetésébõl áll. Annyi elõnye viszont van a dolognak, hogy a kutya a víz nagy részétõl megszabadul, így kevesebb munkánk lesz a törölgetéssel. Ha a törülközõvel is végig dörzsöltük, akkor jöhet alacsony hõfokon a hajszárító.

A szárítást felgyorsíthatja, ha közben folyamatosan fésüljük négylábú kedvencünk bundáját. Majd jöhet a kifésülés, a nyaktól lefele haladjunk a lábak felé, a fésülés akkor jó ha a fésû nem akad el a szõrben. Fésülés közben vizsgáljuk meg kutyánk bõrét is, nincs-e sérülés, kiütés, élõsködõk, egézséges-e a kutya bõre.
bog 1 bog 2 bog 3 bog 4 bog 5
Oldal létrehozási idő: 0.0844 másodperc, 0.0120 lekérdezési idő.