Ma nincs szülinapos :(

Következö szülinaposok
21/09 SERGEI&STUKOV (32)
23/09 RottekBrigitta (2)
24/09 Vera (56)

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

· Fórum
» Versek
bullet3 Boxer-Team
11 júl : 08:05
Az oldalon nagyon sok a hibás felhasználói bejellenkezés! Aki nem tud belépni az küldjön egy e-mailt és megnézem mi a gond.
bullet3 Zola
04 máj : 16:04
Ezúton kérnék meg mindenkit, aki valamilyen formában fényképet, illetve a weboldal bármely logó ját lementi, és azt sajátjaként akarja felhasználni, az előtte egyeztessen velem. Meg közösségi oldalakon profilképként végkép ne akarjátok felhasználni! Mert megtévesztő és problémák lehetnek belőle. Köszönöm
bullet3 Boxer-Team
27 jan : 04:49
Ma lett 9 éves az oldal.
bullet3 Boxer-Team
01 dec : 07:41
Aki nem tud belépni az oldalra, mert elfelejtette a jelszavát az küldjön egy a es postafiókunkba, hogy tudjak neki segíteni.
bullet3 mlaci74
14 nov : 19:34
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Eladó kölyköt keresek lehetőleg kislányt vágott farokkal!
Ugye itt csak "Rendes" kutya tartók vannak!
bullet3 Boxer-Team
27 máj : 14:27
Kedves Regisztrált tagok!
Aki elfelejtette jelszavát vagy felhasználó nevét az küldjön egy az oldal címére és kérés szerint tetszőlegesre módosítom azt.
bullet3 Boxer-Team
23 nov : 19:20
Ezúton mondanám az illetőnek aki ugyan azt az üzenetet 10 szer küldte be az oldalra, hogy én látom az IP címét, a mobil szolgáltatóját és azt hogy honnan küldte be az üzenetet (területileg)! Neki köszönhetően tiltottam le a hozzászólásokat a fotópályázathoz mert nincs kedvem törölgetni kifelé.
bullet3 Boxer-Team
20 márc : 08:11
A Regisztráció a mai naptól ismételten csak formában lehetséges. Bővebb információ a REGISZTRÁCIÓ menüpontban található!
bullet3 Zola
23 dec : 14:07
A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs egy porszem se a szekrények mögött, tízféle sütit sütünk, és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz - vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk a családunkkal és szeretet Boxerünkel. Mindenkinek aki meglátogatta weboldalamat ezúton kívánok Békés Szeretetben és Boxerekben nagyon gazdag Boldog Karácsonyt!
Vendég: 1, Tag: 0 ...

Legnagyobb forgalom 183
(Tag: 0, Vendég: 183) Dátum: 04 aug : 09:46

Tagok: 310
Új tag: GYTIBOR
Ma
Összesen: 9
Egyedi: 8

Legtöbb
Összesen: 58231
Egyedi: 42718

Oldal ...
Összesen: 305395
Egyedi: 134993
Zola, vasárnap 18 január 2009 - 09:03:55

Fegyelmezés vagy munka?

A kölyök kutyák kiképzésénél legelõször azt kell eldöntenünk mivel kezdjünk: a fegyelmezõ vagy a munka képzéssel. Ha a fegyelmezõvel kezdjük, esetleg elvesszük a kölyök munkakedvét, ha a munkát erõltetjük, késõbb nehéz lesz a fegyelmezés.


A 7-10 hónapos koráig a kutyus igazi kölyök, nem szabad semmilyen módon kényszeríteni, egyszerûen csak nem szabad engedni, hogy hibázzon. A kiképzések során 100%-ban tudnunk kell figyelni a kölyökre, ezért ha nem tudunk aznap teljesmértékben a képzéssel foglalkozni, inkább hagyjuk ki. Egy hiba elkövetése hosszú hetek munkáját döntheti romba!

Ha a kutya már pontosan tudja, hogy mit várunk tõle, nem engedjük meg, hogy ne hajtsa végre, amit mondunk neki. Csak egyszer adjuk ki a parancsszót, ha nem hajtja végre, nem durván, de határozottan, kikényszerítjük. Próbáljuk ki a morgást, sokkal hatékonyabb, mint a NEM ismételgetése! Fokozatosan elhagyjuk a dicséretet is. Ha már pontosan tudja a kutya, hogy mit várunk tõle, de szándékosan nem akarja végrehajtani, akkor megbüntetjük /NEM MEGVERJÜK!!/ - az ellenkezés mértékének és a kutya érzékenységének megfelelõen.

Az ebek általában már másfél-két éves korukra jutnak erre a szintre. Büntetés esetén mindig gyõzõdjünk meg arról, hogy a kutya pontosan érti, mit kérünk tõle, és tett-e erõfeszítést, hogy végrehajtsa (elõfordulhat, hogy nagy szélben nem hallotta a sípjelet, vagy nem látta pontosan a karmozdulatot irányításnál, ilyenkor inkább ismételjük meg a parancsot). Csak a nyílvánvaló ellenkezést, semmibevételünket szabad büntetni, azt viszont kell is. Két kölyköt egyszerre képezni egyszerûen lehetetlenség, ha valaki napi 8 órás munkahelyen dolgozik, ezért ezt alaposan fontoljuk meg! Idõsebb kutya mellé 4-5 éves kora körül érdemes kölyköt venni; ekkorra az idõsebb kutya már minden fontosabb alapelemet megtanult, tulajdonképpen csak fenn kell tartanunk a képzettségi szintjét, esetleg kicsit csiszolni rajta. Ehhez egy héten egy alkalom elegendõ, a többi napot pedig a kölyök képzésével tölthetjük.

A kiképzés alatt a kölyökkel teljesen külön foglalkozzunk, de ne hanyagoljuk el a másik kutyát sem. Arre nagyon ügyeljünk: a kölyök ne tanulhassa el a rossz szokásokat az idõsebb kutyától! Vigyáznunk kell arra is, nehogy a kölyök jobban kötõdjön a másik kutyához, mint hozzánk, mert ez késõbb komoly akadály lehet a kiképzésben és a versenyzésben/vadászatban is, elveszítheti önállóságát. A komoly kiképzõk többsége azt mondja, hogy ha tehetjük, válasszuk külön kutyáinkat a nap nagyobbik részében, hazaérkezésünk után következzen a séta és a képzés, majd rövid játék a két kutya között, vacsora, és újabb szétválasztás. Hétvégeken elmehetünk kirándulni más kutyásokkal, ahol kölykünk elsajátíthatja a szükséges szocializációs szabályokat idegen kutyákkal szemben.

Designer : Hossein raD

Oldal létrehozási idő: 0.1063 másodperc, 0.0234 lekérdezési idő.