Ma nincs szülinapos :(

Következö szülinaposok
21/09 SERGEI&STUKOV (32)
23/09 RottekBrigitta (2)
24/09 Vera (56)

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

· Fórum
» Versek
bullet3 Boxer-Team
11 júl : 08:05
Az oldalon nagyon sok a hibás felhasználói bejellenkezés! Aki nem tud belépni az küldjön egy e-mailt és megnézem mi a gond.
bullet3 Zola
04 máj : 16:04
Ezúton kérnék meg mindenkit, aki valamilyen formában fényképet, illetve a weboldal bármely logó ját lementi, és azt sajátjaként akarja felhasználni, az előtte egyeztessen velem. Meg közösségi oldalakon profilképként végkép ne akarjátok felhasználni! Mert megtévesztő és problémák lehetnek belőle. Köszönöm
bullet3 Boxer-Team
27 jan : 04:49
Ma lett 9 éves az oldal.
bullet3 Boxer-Team
01 dec : 07:41
Aki nem tud belépni az oldalra, mert elfelejtette a jelszavát az küldjön egy a es postafiókunkba, hogy tudjak neki segíteni.
bullet3 mlaci74
14 nov : 19:34
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Eladó kölyköt keresek lehetőleg kislányt vágott farokkal!
Ugye itt csak "Rendes" kutya tartók vannak!
bullet3 Boxer-Team
27 máj : 14:27
Kedves Regisztrált tagok!
Aki elfelejtette jelszavát vagy felhasználó nevét az küldjön egy az oldal címére és kérés szerint tetszőlegesre módosítom azt.
bullet3 Boxer-Team
23 nov : 19:20
Ezúton mondanám az illetőnek aki ugyan azt az üzenetet 10 szer küldte be az oldalra, hogy én látom az IP címét, a mobil szolgáltatóját és azt hogy honnan küldte be az üzenetet (területileg)! Neki köszönhetően tiltottam le a hozzászólásokat a fotópályázathoz mert nincs kedvem törölgetni kifelé.
bullet3 Boxer-Team
20 márc : 08:11
A Regisztráció a mai naptól ismételten csak formában lehetséges. Bővebb információ a REGISZTRÁCIÓ menüpontban található!
bullet3 Zola
23 dec : 14:07
A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs egy porszem se a szekrények mögött, tízféle sütit sütünk, és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz - vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk a családunkkal és szeretet Boxerünkel. Mindenkinek aki meglátogatta weboldalamat ezúton kívánok Békés Szeretetben és Boxerekben nagyon gazdag Boldog Karácsonyt!
Vendég: 1, Tag: 0 ...

Legnagyobb forgalom 183
(Tag: 0, Vendég: 183) Dátum: 04 aug : 09:46

Tagok: 310
Új tag: GYTIBOR
Ma
Összesen: 9
Egyedi: 8

Legtöbb
Összesen: 58231
Egyedi: 42718

Oldal ...
Összesen: 305395
Egyedi: 134993
Zola, vasárnap 18 január 2009 - 08:43:04

Szilveszter = Vészhelyzet

Ismét itt a fülsiketítõ robbantgatások ideje, vagyis az óesztendõ búcsúztatása, az új év köszöntése, melyhez minden tiltás és könyörgés, kérés ellenére sokak számára hozzátartozik a veszélyes és riasztó petárdázás. Persze, a kizárólag ilyenkor szabadon vásárolható és használható tûzijátékok sem biztonságosak, ha nem megfelelõen használják õket…


A pánikrohamokról, roncsolt ujjakról és kézfejekrõl, elvesztett látásról tán nem itt a helye értekezni. A kedvenceinket fenyegetõ veszélyre azonban nem árt felkészülni!

Kutyák ezreinek vész nyoma ilyenkor, mert ijedtükben elrohannak, és baleset áldozatává válnak, vagy egyszerûen “csak” nem találnak haza. Bár óvatosabb és idegenekkel kevésbé bizalmasabb állatok, hasonló veszély fenyegeti a macskákat is.

A cicákat ezekben a napokban érdemes ott is a lakásban tartani, -fõleg az esti-éjszakai órákban- ahol egyébként kijárnak, a kutyusokat pedig csak megbízható, erõs pórázon, olyan nyakörvvel sétáltassák, amibõl nem tudják kirántani a fejüket, és tartsák õket biztonságos, zárt helyen.

Mivel sokan azzal szórakoznak, hogy a kertekbe is petárdát dobálnak, a kerítés nem mindig megbízható védelem: a négylábúak töltsék inkább ezt az estét és éjszakát a lakásban. Még a nem behjáratos blökik is meglepõen jól tudnak viselkedni és, ha máshol nem, hát az elõszobában csak elférnek…

Ha ez valamiért nem megoldható, kényelmes kis vackot készítve nekik a melléképületbe, garázsba, pincébe zárjuk be õket. Nem csak egy sokktól, vagy sérüléstõl kímélhetjük meg õket így: sajnos, elõfordul, hogy hihetetlenül magas és biztonságosnak tûnõ kerítéseken is kiugranak rémületükben.

Éppen ezért ilyenkor ajánlatos nyakörvet adni otthon is a kutyákra, amelyen felirat, biléta, vagy kis tokocska segítségével megadjuk a gazdi nevét, címét, telefonszámát (elõhívószám, település, Budapesten kerület feltüntetése is ajánlatos, mert elõfordulhat, hogy nagyon messzire vetõdik hazulról, mire segítõre talál.

Idegesebb, félõs, netán epilepsziás állatok esetében érdemes állatorvossal is konzultálni, szükség esetén valamilyen számukra alkalmas nyugtatószert (pld. Sedalin pasztát) adni nekik. ( Az emberi nyugtatók adása már csak azért sem ajánlatos, mert hatásuk az állatoknak sokszor éppen ellentétes)

Más, kertben tartott állatok estében is ajánlatos a biztonságos, a kiszökést teljesen megakadályozó elhelyezést megoldani, és ahol az utcafront, vagy a “jó szomszédság” közelsége miatt elõfordulhat, hogy a ketrecek, kifutók, volierek közelében petárda robban, ott a fény és zajszigetelésre is ügyelni.(Deszka, hungarocel, szõnyeg, mûfû, szalmabálák -vigyázat, gyúlékony!- segíthetnek)

Ha kutyánk mégis elvész…

Szerencsére manapság az internet segítségével már könnyedén megtalálhatóak azok a gazdikeresõ adatbázisok, illetve állatvédõ szervezetek, állatotthonok melyek segítségével esélyt kaphatunk elveszett kutyáink megkeresése. Ezen túl azonban tanácsos a környékbeli állatbarátok által látogatott helyeken (állatorvos, állat-boltok, kutyasétáltató) és buszmegállók környékén kiplakátolni a keresést.

Segítségre is készülhetünk

Aki teheti, készüljön fel arra, hogy az új esztendõ elsõ napjaiban esetleg elveszett, segítségre szoruló állatra bukkan, akit néhány napra el kell helyeznie. Gazdái felkutatásához pedig fel kell majd venni a kapcsolatot a közeli állatvédõ szervezetekkel, állatorvosokkal, esetleg a helyi médiával.

Ilyen esetben lehetõségünk van az internetes közösségek erre szakosodott honlapjain vagy fórumjain is meghirdetni a talált vagy elveszett kutyáinkat.

Designer : Hossein raD

Oldal létrehozási idő: 0.0852 másodperc, 0.0137 lekérdezési idő.