Ma nincs szülinapos :(

Következö szülinaposok
21/09 SERGEI&STUKOV (32)
23/09 RottekBrigitta (2)
24/09 Vera (56)

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

· Fórum
» Versek
bullet3 Boxer-Team
11 júl : 08:05
Az oldalon nagyon sok a hibás felhasználói bejellenkezés! Aki nem tud belépni az küldjön egy e-mailt és megnézem mi a gond.
bullet3 Zola
04 máj : 16:04
Ezúton kérnék meg mindenkit, aki valamilyen formában fényképet, illetve a weboldal bármely logó ját lementi, és azt sajátjaként akarja felhasználni, az előtte egyeztessen velem. Meg közösségi oldalakon profilképként végkép ne akarjátok felhasználni! Mert megtévesztő és problémák lehetnek belőle. Köszönöm
bullet3 Boxer-Team
27 jan : 04:49
Ma lett 9 éves az oldal.
bullet3 Boxer-Team
01 dec : 07:41
Aki nem tud belépni az oldalra, mert elfelejtette a jelszavát az küldjön egy a es postafiókunkba, hogy tudjak neki segíteni.
bullet3 mlaci74
14 nov : 19:34
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Eladó kölyköt keresek lehetőleg kislányt vágott farokkal!
Ugye itt csak "Rendes" kutya tartók vannak!
bullet3 Boxer-Team
27 máj : 14:27
Kedves Regisztrált tagok!
Aki elfelejtette jelszavát vagy felhasználó nevét az küldjön egy az oldal címére és kérés szerint tetszőlegesre módosítom azt.
bullet3 Boxer-Team
23 nov : 19:20
Ezúton mondanám az illetőnek aki ugyan azt az üzenetet 10 szer küldte be az oldalra, hogy én látom az IP címét, a mobil szolgáltatóját és azt hogy honnan küldte be az üzenetet (területileg)! Neki köszönhetően tiltottam le a hozzászólásokat a fotópályázathoz mert nincs kedvem törölgetni kifelé.
bullet3 Boxer-Team
20 márc : 08:11
A Regisztráció a mai naptól ismételten csak formában lehetséges. Bővebb információ a REGISZTRÁCIÓ menüpontban található!
bullet3 Zola
23 dec : 14:07
A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs egy porszem se a szekrények mögött, tízféle sütit sütünk, és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz - vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk a családunkkal és szeretet Boxerünkel. Mindenkinek aki meglátogatta weboldalamat ezúton kívánok Békés Szeretetben és Boxerekben nagyon gazdag Boldog Karácsonyt!
Vendég: 1, Tag: 0 ...

Legnagyobb forgalom 183
(Tag: 0, Vendég: 183) Dátum: 04 aug : 09:46

Tagok: 310
Új tag: GYTIBOR
Ma
Összesen: 9
Egyedi: 8

Legtöbb
Összesen: 58231
Egyedi: 42718

Oldal ...
Összesen: 305395
Egyedi: 134993
Zola, vasárnap 18 január 2009 - 08:47:46

Ha a kutya fél a petárdától

A szilveszteri mulatságok közeledtével, az óév búcsúztatásának, az újév köszöntésének elengedhetetlen kelléke a petárdázás, a tûzijáték. Sajnos azonban kutyánk nem mindig gondolja ezt. A petárda hangjával való elsõ találkozás kutyánk számára lehet egy életre szóló kellemetlen élmény. Ha ezt nem kezeljük jól, bizony egész életében félni fog. Pedig ezen csak a gazdi tud segíteni.

- Kutyánkat ilyen jellegû zajokkal ne szilveszter éjszakáján ismertessük meg elõször.

- Ha már belecsöppent a petárdázás kellõs közepébe, a nem teljes mértékben behívható kutyát vegye pórázra, a képzettebb kutyát nem feltétlen szükséges megkötni.

- Ha elfut kutyánk a petárda hangjára, hagyjuk - egy idõ után meg fog állni. A gazdi legyen mindig nyugodt és tegyen úgy, mintha semmi nem történt volna. Kutyánk ezt gyorsan érzékelni fogja, visszajön és lehet folytatni a sétát. A további hanghatások már egyre kevésbé fogják zavarni a kutyát. Arra figyeljünk, hogy mi magunk ne vigyük túlzásba a féltést, egyszerûen simogassuk meg a kutyát, majd engedjük tovább szimatolni, sétálni stb.

- A nyugodt magatartás még akkor is maradjon meg, ha kutyánk messzebbre futott, mint mi szerettük volna. Ne ijedjünk meg. Szép nyugodtan sétáljunk a kutya után. Próbáljuk meg behívni. Ha nem jön vissza kedvencünk, szépen sétáljunk arra, amerre elfutott. Észre fogja venni közeledésünket és nyugodt magatartásunkat. Az elején még kicsit félénk és, lehet, nem érti az egész jelenséget, de nyugodtságunk láttán gyorsan megnyugszik. A félõsebb kutyát érdemes pórázra kötni, mert lehet, hogy hazafut, lehet, hogy átfut az úttesten. Ezt elkerülendõ kössük meg, de viselkedésünk ekkor is legyen higgadt. Bátorítsuk, simogassuk meg a kutyát, és folytassuk a sétát.

- Két kutyámat vittem le sétálni szilveszter estéjén, amikor petárdázás kezdõdött. A fiatalabb, tapasztalatlan kutyám rögtön világgá szaladt. Egyszer csak megfordult, látta, hogy sem az idõsebbik kutyám, sem én nem ijedtünk meg. Látszott rajta, hogy “töpreng”. Aztán hirtelen hozzánk rohant. Gyorsan leképezte a helyzetet és a következõ durrogtatásnál már a fejét sem emelte fel a szimatolásból. Ne féljünk bízni kutyánkban. Sokkal jobban érzékeli mozdulatainkat és sokszor gondolatainkat is, mint azt mi gazdik hinnénk.


Erényi Zita
kutyakiképzõ írása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz

Designer : Hossein raD

Oldal létrehozási idő: 0.0949 másodperc, 0.0171 lekérdezési idő.