Ma nincs szülinapos :(

Következö szülinaposok
21/09 SERGEI&STUKOV (32)
23/09 RottekBrigitta (2)
24/09 Vera (56)

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

· Fórum
» Versek
bullet3 Boxer-Team
11 júl : 08:05
Az oldalon nagyon sok a hibás felhasználói bejellenkezés! Aki nem tud belépni az küldjön egy e-mailt és megnézem mi a gond.
bullet3 Zola
04 máj : 16:04
Ezúton kérnék meg mindenkit, aki valamilyen formában fényképet, illetve a weboldal bármely logó ját lementi, és azt sajátjaként akarja felhasználni, az előtte egyeztessen velem. Meg közösségi oldalakon profilképként végkép ne akarjátok felhasználni! Mert megtévesztő és problémák lehetnek belőle. Köszönöm
bullet3 Boxer-Team
27 jan : 04:49
Ma lett 9 éves az oldal.
bullet3 Boxer-Team
01 dec : 07:41
Aki nem tud belépni az oldalra, mert elfelejtette a jelszavát az küldjön egy a es postafiókunkba, hogy tudjak neki segíteni.
bullet3 mlaci74
14 nov : 19:34
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Eladó kölyköt keresek lehetőleg kislányt vágott farokkal!
Ugye itt csak "Rendes" kutya tartók vannak!
bullet3 Boxer-Team
27 máj : 14:27
Kedves Regisztrált tagok!
Aki elfelejtette jelszavát vagy felhasználó nevét az küldjön egy az oldal címére és kérés szerint tetszőlegesre módosítom azt.
bullet3 Boxer-Team
23 nov : 19:20
Ezúton mondanám az illetőnek aki ugyan azt az üzenetet 10 szer küldte be az oldalra, hogy én látom az IP címét, a mobil szolgáltatóját és azt hogy honnan küldte be az üzenetet (területileg)! Neki köszönhetően tiltottam le a hozzászólásokat a fotópályázathoz mert nincs kedvem törölgetni kifelé.
bullet3 Boxer-Team
20 márc : 08:11
A Regisztráció a mai naptól ismételten csak formában lehetséges. Bővebb információ a REGISZTRÁCIÓ menüpontban található!
bullet3 Zola
23 dec : 14:07
A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs egy porszem se a szekrények mögött, tízféle sütit sütünk, és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz - vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk a családunkkal és szeretet Boxerünkel. Mindenkinek aki meglátogatta weboldalamat ezúton kívánok Békés Szeretetben és Boxerekben nagyon gazdag Boldog Karácsonyt!
Vendég: 1, Tag: 0 ...

Legnagyobb forgalom 183
(Tag: 0, Vendég: 183) Dátum: 04 aug : 09:46

Tagok: 310
Új tag: GYTIBOR
Ma
Összesen: 10
Egyedi: 8

Legtöbb
Összesen: 58232
Egyedi: 42718

Oldal ...
Összesen: 305396
Egyedi: 134993
Zola, vasárnap 18 január 2009 - 08:19:43

Kutyavásárlás elôtt....

Kutyát szeretnénk. De miért? Mert elolvastuk Kántor történeteit vagy láttuk a Lassie hazatért és Rex felügyelôt? Vagy csak a gyerek nyaggat? Ha a leendô tulajdonos kutyavásárlás elôtt legalább csak egy szakkönyvet elolvasna és néhány alapvetô kérdést átgondolna, jelentôsen csökkenne a szaporítók bevétele és a menhelyi kutyák létszáma. Igen, mielôtt megvennénk az aluljáróban árult legszerencsétlenebb külsejû kölyköt, mert annyira édes, gondolkozzunk el a kutyatartás felelôsségérôl és árnyoldalairól.

1. Például a család mindegyik tagja akarja a kutyát? Vagy majd munkából jövet hazaérve nem értjük, miért rohan nyüszítve a sarokba kedvencünk, pedig mi csak a cipônket akartuk levenni, azért emeltük fel a lábunkat?

2. Ha egyedül élünk, és nincs kivel megosztani a sétáltatás terhét, alaposan mérlegeljük idôbeosztásunkat. Nem éppen állatbarát eljárás, de napi öt-hat órát még csak-csak kibír bezárva a lakásba egy megfelelôen szocializált, egészséges felnôtt kutya, de ennél több már állatkínzás. Arra is gondoljunk, ha kölyökkutyát veszünk, az elsô néhány hétre szabadságot kell kivennünk.

3. A kutya nem dísztárgy, nem abból áll az élete, hogy eszik, alszik és háromszor tizenöt percet sétál. Foglalkoztatni és nevelni kell, különben nemcsak ô sérül lelkileg, hanem a lakás is, a lebontott, szétrágott bútorokkal együtt. Szélsôséges esetben, nagytestû fajtáknál balesethez is vezethet a rosszul tartott, elhanyagolt kutya. Hamar a bíróságon köthetünk ki!

4. Van-e elég pénzünk kutyára? A vételár többszörösét fogjuk a kutya élete során kifizetni többek között az állatorvosi rendelôben, az eledelboltban, esetleg a kiállításon vagy a kozmetikusnál. Apróság, de a BKV jármûvein teljesárú bérletet vagy jegyet kell váltani a kutyának is. Persze hamarosan rájövünk, hogy kutyázni igazán csak autóval lehet.

5. Ha felnôtt kutyát veszünk vagy menhelyrôl fogadunk be, elôször csak próbaidôre vigyük haza a kutyát. Nem csak mende-monda, a befogadott kutyák valóban roppant hálásak gazdájuknak egész életük során. Ha ismeretlen származású, keverék kölyökkutyát veszünk magunkhoz, számítsunk arra, hogy esetleg kifejlett korában sokkal nagyobb lesz a kis kedvenc, mint ahogy terveztük.

6. Fajtaválasztás. Nemcsak környezetünk és saját magunk fizikai adottságai befolyásolják a megfelelô fajta kiválasztását, hanem lelki beállítottságunk is. Kiállításokra járva, tenyésztôkkel, gazdákkal beszélgetve, kutyás könyveket, újságokat olvasva tájékozódjunk a tetszésünket elnyert elnyert fajták viselkedésérôl, tulajdonságairól, szükségleteirôl.

7. Rengeteg múlik a megfelelô tenyésztô kiválasztásán. Csak olyan embertôl vegyünk kölyköt, aki nemcsak a kicsiket, hanem mindegyik felnôtt kutyáját jó körülmények között tartja, és láthatóan szereti is, nemcsak haszonállatnak tekinti ôket. Lelkiismeretes tenyésztô szívesen válaszol minden kérdésünkre, és indokolt esetben a tôle származó kutyát visszaveszi, mintsem hogy az sokadik tulajdonos után menhelyen vagy egy autó kereke alatt végezze.

8. Érdemes a helyi önkormányzatnál is érdeklôdni az érvényben lévô, kutyatartásra vonatkozó elôírásokról, rendeletekrôl, mielôtt hosszadalmas és kellemetlen vitákba, ne adj’ isten, eljárásba keveredünk. Társasházakban sajnos a közgyûlési többség megtilthatja a kutyatartást, ezért nem árt jó viszonyban lenni a szomszédokkal.

Designer : Hossein raD

Oldal létrehozási idő: 0.0780 másodperc, 0.0107 lekérdezési idő.